Kom med indenfor: Bamses hus er kommet til Ikast

9 måneder har det taget en familiefar fra Ikast at bygge en kopi af Bamses hus. Huset er bygget til hans to døtre.

En stor blå dør, to røde vinduer og en stige på siden af huset, der er klar til at være behjælpelig, når den rød/gule skorsten på taget jævnligt falder ned. Det er en beskrivelse af et hjem, som de fleste børn og barnlige sjæle formentlig kender særdeles godt. 

Man venter nærmest bare på, at den store gule bamsebjørn kommer ud ad døren og siger ting som ´værsågod´ og ´tihvertifald´, imens hans ´allergodeste´ ven Kylling spankulerer listigt forbi.

Skorstenen kan vælte, men den har indbygget en dæmper, så det går langsomt de sidste 40 centimeter for, at ingen børn risikerer at få den i hovedet.
Skorstenen kan vælte, men den har indbygget en dæmper, så det går langsomt de sidste 40 centimeter for, at ingen børn risikerer at få den i hovedet.
Foto: Privatfoto

De fleste har formentlig stiftet bekendtskab med DR-serien om Bamse og hans venner, som for første gang så dagens lys i 1982. Det er nok til gengæld de færreste, som havde forudset, at Bamses hus 37 år senere ville lande i Ikast - i hvert fald næsten. Kim Hedegaard fra byen er familiefar og til ære for hans to døtre har han nu opført en 1:1 kopi af Bamses hus i baghaven.

- Bamses hus er noget, man kan huske fra, da man var barn. Når man går hen og bliver voksen, så glemmer man det jo lidt, men det sjove er jo så, at når man så bliver forælder, så kommer det hele bare tilbage til én, fortæller Kim Hedegaard.

Bamse er selvfølgelig på plads i sin lænestol i huset i Ikast.
Bamse er selvfølgelig på plads i sin lænestol i huset i Ikast.
Foto: Privatfoto

Han startede arbejdet i september sidste år. I processen forsøgte han at få fat på de nøjagtige mål af huset, men det lykkedes ikke, så i stedet har han brugt billeder fra DRs arkiv for at opnå det bedst mulige resultat. 

Huset stod færdigt i maj og har siden været benyttet flittigt af Kim Hedegaards to døtre.

- Der er så mange legehuse, man kan købe, men der kan man jo ikke komme ind som voksen. Børnene vil jo gerne vise forældrene, hvad der sker. Derudover ville jeg også gerne give mig selv en udfordring. Kunne jeg virkelig sætte den lige i skabet, fortæller Kim Hedegaard.

Bamses honningkrukke er naturligvis også tilstede i huset.
Bamses honningkrukke er naturligvis også tilstede i huset.
Foto: Kim Hedegaard

Åbent Hus i Bamses hus

Fredag afholdte familien åbent hus for familie, venner og bekendte. Her mødte 60 personer op for at se familiens nye legehus.

- Jeg ved ikke, om det var, fordi de hørte, at der var snolder og frankfurtere, men det var da et fint fremmøde, fortæller Kim Hedegaard.

Han håber på, at det kan inspirere de børn, der har set det til at lege noget mere.

- Der er rigtig mange børn, der sidder med en tablet det meste af tiden. Det her hus inviterer bare til leg, fortæller Kim Hedegaard.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Kultur.