Kom med ind i nyt multihus til 86 millioner kroner

Om tre måneder slår multihuset Hjertet dørene op, men vi har allerede fået lov til at tage et kig.

Multihuset Hjertet har kostet 86 millioner kroner. Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Stadig færre danskere går til en sport på faste tidspunkter i en forening, og derfor trænger nye multihuse og aktivitetsparker sig på som alternativer.

Den sker også snart i Ikast, for om bare tre måneder åbner multihuset Hjertet i Ikast sine døre. Der vil være åbent for alle, og det vil ikke kræve medlemskab.

Dette bliver om tre måneder Ikasts nye streetsportshal. Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Hjertet er resultatet af et samarbejde mellem Ikast-Brande Kommune, Den Internationale Skole, foreninger og fonde. Og det har kostet 86 millioner kroner.

- Vi har haft et ønske om at gøre noget, hvor man samler stærke og svage. Og så har vi haft et ønske om at gøre noget for dem, som måske ikke lige går i en fodboldklub, siger kommunaldirektør i Ikast-Brande Kommune, Flemming Storgaard.

Pengene til projektet kommer især fra kommunen og Bestseller, men også fra fonde og 40 lokale virksomheder.

I dag var en række gæster inde for at se det nye multihus. Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Mange aktiviteter

Der er stadig tre måneder til, at multihuset Hjertet i Ikast bliver indviet, men skaterne har for længst fundet ud af, at der er kommet en af de bedste skatebaner i Jylland.

- Den er super smooth, og det er lavet meget professionelt, skateren Joachim Kjær.

Udover en lang række udendørsaktiviteter, så er der også et stort udendørsområde, der blandt andet dækker en skatebane. Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Og i dag kom en gruppe spejdere så på rundvisning i huset, der rummer en multisal, møde- og undervisningslokaler, omklædningsrum og senere også en café.

Man kommer til frit at kunne bruge Hjertet fra klokken syv om morgen til ti om aftenen i hverdagene. Fredag, lørdag og søndag lukker det klokken fem om eftermiddagen.

02:42 Luk video