Kørte mod betjent, da han blev opdaget af politiet: Nu er 28-årig varetægtsfængslet for at udsætte betjent for fare

Den fængslede har flere sigtelser bag sig.

Genrefoto.
Genrefoto.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En 28-årig mand forsøgte angiveligt at køre ind i en politibetjent, da han i nat blev standset af politiet i Ikast. 

- Klokken 00.30 stopper en patrulje i byen, fordi de opdager et brugsstjålet køretøj holde i vejsiden. De standser op, går rundt om bilen og opdager en person i bilen. 

Sådan begynder politiassistent Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Hernings beretning om en mand, som natten til onsdag blev sigtet for flere lovovertrædelser. 

Betjent måtte springe for livet

I dag blev den 28-årige mand varetægtsfængslet - blandt andet for at sætte politibetjentens liv i fare.

Da patruljen opdagede manden, startede bilen. 

- På det tidspunkt står en politimand foran bilen, og der starter han bilen og kører, fortæller Henning Præstegaard. 

Betjenten måtte springe til siden for ikke at blive ramt, oplyser Henning Præstegaard. Ifølge anklager Emil Nyborg blev betjenten ikke ramt af bilen, men den 28-årig fører bliver sigtet for at "bringe betjentens liv eller førlighed i fare". 

Men det er ikke det eneste, den 28-årige bliver sigtet for. Han flygter fra stedet og kører igennem Ikast med patruljen i hælene - ifølge politiassistent Henning Præstegaard med "betragteligt over 50 kilometer i timen inde i byen". 

Vanvidskørsel, vold og biltyveri

Biljagten endte ved krydset mellem Vibevej og Orionvej i Ikast, hvor den 28-årige mand, ifølge politiassistenten, kørte ind i flere vejtavler. Herefter lykkedes det patruljen at anholde manden, som er blevet sigtet for vanvidskørsel, brugstyveri og vold. 

Manden sparkede nemlig også ud efter en af betjentene, da han bliver anholdt, oplyser anklager Emil Nyborg: 

- Der er også yderligere forhold fra i fredags, hvor manden er sigtet for brugstyveri og for vold, trusler og afpresning, fortæller Emil Nyborg. 

Ved grundlovsforhøret onsdag eftermiddag blev manden varetægstfængslet i 27 dage. Han nægtede sig skyldig i de fleste forhold, men erkender ét brugstyveri, oplyser anklageren. Den sigtede kærede desuden fængslingen til landsretten.

- Det betyder, at sagen nu bliver sendt op til landsretten, som tager et kig på, om de er enige i byrettens afgørelse eller ej, siger Emil Nyborg.