Kissmeyer optimistisk trods hårde odds

Carsten Kissmeyer tror på, at han kan blive valgt, selv om det på forhånd ligner et svært valg for venstremanden.

Han har været politisk aktiv i 21 år, men nu vil han skifte rådhuset ud med Christiansborg. Carsten Kissmeyer, der er borgmester for Venstre i Ikast-Brande Kommune, stiller op til folketingsvalget.

- Jamen det ér svært, men vi har mod på det, og jeg kaster mig ud i det, siger han.

Derfor var det også en spændt Carsten Kissmeyer, der klokken elleve i formiddag kunne følge statsministerens pressemøde.

- Det føles faktisk ganske godt. Nu har vi kæmpet for at blive klar, og nu er vi klar. Så er det også rart at få det overstået.

Hård intern konkurrence

Han stiller op i Ikastkredsen, der er en af landets mindste. Men ifølge målingerne står Venstre til at miste et mandat i Vestjylland. Dermed skal han sandsynligvis hente flere stemmer end garvede partifæller.

- Det er jo den almindelige kamp om at få stemmerne. Og det er da rigtigt, at der er en intern kamp, men det er i allerhøjeste grad også en kamp om at tiltrække stemmer til Venstre.

Dog er Carsten Kissmeyer overbevist om, at han kan få en plads i folketingssalen.

- Ellers gjorde jeg det ikke. Jeg tror på, at der er en chance. Men det kræver, at vi kæmper kampen, siger han.

Hvis Carsten Kissmeyer bliver valgt til folketinget, stopper han som borgmester i Ikast-Brande Kommune. 

Ikast-Brandes Borgmester, Carsten Kissmeter har været politisk aktiv i 21 år - men nu vil han skifte borgmesterkontoret ud med folketinget. Og det bliver en benhård kamp at vinde en plads:

Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Politik.