Jonas Dal ny cheftræner i Esbjerg

Esbjerg fB har ansat den tidligere FC Midtjylland-træner Jonas Dal som ny cheftræner.

39-årige Jonas Dal, nuværende cheftræner for Hobro IK, er Esbjerg fB's nye cheftræner. Han har fra begyndelsen været klubbens foretrukne kandidat og er nu ansat fra 1. juli 2016. Det oplyser Esbjerg fB i en pressemeddelelse.

- Vi får fra næste sommer en træner, som i sit tidligere virke har vist, at han med stærke kollektive værdier og hårdt arbejde formår at skabe gode resultater. Jonas Dal har endvidere fra sit mangeårige arbejde i FC Midtjyllands talentsektor et dybtgående kendskab til at udvikle unge spillere til et højt niveau, og han vil dermed kunne understøtte et helt afgørende element i EfB's strategi, siger Søren Poulsen, administrerende direktør i Esbjerg fB, i pressemeddelelsen.

Ind til Jonas Dal blev cheftræner i Hobro IK, havde han i 10 år, fra 2002 til 2012, flere funktioner i FC Midtjylland, herunder reserveholdstræner og akademitræner.

Glæder sig til arbejdet

I februar 2013 blev han udlejet til Hobro IK, der på det tidspunkt var placeret i bunden af 1. division. Lejeaftalen på et halvt år blev siden forlænget til årets udgang og blev i november 2013 til en fast toårig ansættelse.

Jonas Dal førte Hobro frem til en topplacering, og i sommeren 2014 fulgte den overraskende oprykning til Superligaen. Nu glæder Jonas Dal sig til at komme i gang med arbejdet i Esbjerg.

- Der er et enormt potentiale i klubben, byen og oplandet, og jeg håber virkelig, jeg kan være med til at samle Sydvestjylland yderligere om dens fodboldklub. Jeg er personligt ydmyg af at skulle efterfølge den række af personligheder, der tidligere har trænet EfB, siger Jonas Dal.

Han og hustruen Anne-Mette bor sammen med parrets tre døtre på syv, seks og tre år på et nedlagt landbrug i den lille by Isenvad, syd for Ikast.

Kontrakten mellem EfB og Jonas Dal er uopsigelig frem til 31. december 2017, hvorefter den overgår til at være en løbende aftale med gensidig opsigelighed.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Sport.