Jobmesse i Brande: Gode muligheder for fyrede Siemens-ansatte

De ansatte på vindmøllekoncernen i Brande er attraktive for andre virksomheder, vurderer arbejdsmarkedschef.

De små 100 ansatte, der har mistet deres arbejde i den seneste fyringsrunde i vindmøllekoncernen Siemens Gamesa i Brande, har gode chancer for at finde et nyt job.

Sådan lød konklusionen, da Ikast-Brande Kommune og Siemens Gamesa tirsdag holdt jobmesse for de fyrede på Remisen i Brande. 

- Heldigvis er det et gunstigt arbejdsmarked lige nu, så jeg håber da, at de fleste kommer meget hurtigt i gang med et nyt arbejde, siger fællestillidsmand Jens-Jørgen Nico Sørensen.

Arbejdsmarkeds- og borgerservice Charlotte Gye Sørensen fra Ikast-Brande Kommune fortæller, at næsten samtlige fyrede var i arbejde igen inden for tre måneder, da der sidst var en fyringsrunde på Siemens.

Hun håber på lige så gode resultater denne gang og understreger, at de ansatte på vindmøllekoncernen generelt har et godt ry.

- Der er knap så meget fremgang i erhvervslivet, som der har været, men der er stadigvæk rigtig mange virksomheder, der efterspørger kvalificeret og uddannet arbejdskraft, siger hun.

Ikke en håbløs situation

Siemens Gamesa varslede i slutningen af september fyringen af op mod 350 medarbejdere, men efter forhandlinger mellem ledelsen og fagforeningerne blev tallet nedjusteret til små 100. Samtidig har yderligere 85 fået besked om, at de kan forvente at blive opsagt inden udgangen af september 2020.

For Ikast-Brande Kommune er der en klar begrundelse for at gå aktivt ind i arbejdet med at finde nyt arbejde til de fyrede, understreger borgmester Ib Boye Lauritsen (V).

- Jo færre der får offentlig forsørgelse, desto bedre. Derfor har vi en klar interesse i at få de her mennesker i job så hurtigt som muligt, siger borgmesteren.

Han vurderer også, at chancerne er gode. 

- Vi har desværre prøvet det før, så vi ved også, at det ikke er en håbløs situation. Mennesker, der har været ansat hos Siemens, kan også bruges andre steder, siger han.

Det var blandt andet udfasingen af en bestemt type landvindmøller, der fik Siemens Gamesa til at varsle fyringsrunden.