Jesper Juelsgård skal til Frankrig

FCM's Jesper Juelsgård bliver med al sandsynlighed solgt til franske Evian.

Det er ikke mere end en underskrift, der mangler, før Jesper Juelsgård, der i fire år har været FC Midtjyllands foretrukne venstreback, kan kalde sig Evian-spiller. Det forklarer klubbens sportsdirektør mandag til tvmidtvest.dk:

- Papirerne er endnu ikke skrevet under.  Men vi arbejder på et salg, og vi har en tro på, at han bliver solgt. Men der er selvfølgelig forskel på en mundtlig og en skriftlig aftale, lyder det fra Claus Steinlein.

Jesper Juelsgård er lige nu i Frankrig for at gennemgå klubbens lægetjek.

Egen akademi-avl

Den 25-årige midtjyde, der som dreng tørnede ud for Spjald IF, gik i sine ungdomsår på FC Midtjyllands eget fodboldakademi. Her var han sammen med Simon Kjær, Jonas Lössl og Winston Reid en del af akademiets første kuld.

Derfor er der også en del stolthed at spore hos sportsdirektør, Claus Steinlein:

- Den drøm, som de og vi havde i fællesskab, bliver nu til virkelighed. Det er vi jo alle sammen stolte over i klubben. Det er dejligt at se, at ham den lille knægt, der startede i FCM, nu skal videre ud i Europa.

Jesper Juelsgård har et halvt år tilbage af sin kontrakt med FC Midtjylland. Til januar kan han altså skifte frit, og det er ifølge Claus Steinlein også derfor, at transfersummen, der lyder på en halv mio. kr., er så relativt lav.

Klar med erstatning

FC Midtjylland har ingen intentioner om at gribe til lommerne for at finde en erstatning for Jesper Juelsgård.

- Det har hele tiden ligget i strategien, at Juelsgård skulle afsted, og der kommer ikke nogen spillerindkøb. Det betyder egentlig bare, at der bliver plads til det nye kuld, forklarer sportsdirektøren.

Det nye kuld består af Jesper Lauridsen og Frederik Møller, der begge er klar til at tage over på klubbens venstreback. Hvor nogen måske kan tvivle på, om det er en tilstrækkelig løsning, tøver Claus Steinlein ikke.

- Folk må lige være lidt tålmodige, så Jesper Lauridsen og Frederik Møller kan få lov til at vise, at de godt kan træde i de store fodspor på den venstre back, som altid har været lokalt besat, lyder det fra sportsdirektøren, der glæder sig til, at sæsonen om få uger igen bliver fløjtet i gang.

FC Midtjylland spiller sæsonens første kamp den 20. juli. Det er på hjemmebane, og det Brøndby, der gæster MCH Arena.