Japanske piger rejser til Ikast for at spille håndbold

Et japansk U14-håndboldhold er rejst hele vejen til Danmark og Ikast for at deltage i den traditionsrige julehåndboldcup.

21 japanske håndboldpiger er med til Midtjysk Julecup i Ikast.
21 japanske håndboldpiger er med til Midtjysk Julecup i Ikast.
Foto: Jesper Bach Thomsen, TV MIDTVEST

For 46. gang er der de seneste dage blevet afholdt midtjysk julehåndboldcup i Ikast og omegn. Arrangementet har haft omkring 2000 deltagere, men et af holdene skiller sig særligt ud. De er nemlig rejst hele vejen fra Osaka i Japan for at deltage. 

- Danskerne er dygtige, og de er meget høje. Og så er bolden her meget hurtigere, siger Ai Nishimura, der er en af de 21 japanske U14-spillere, der har taget den lange tur til Midtjylland for at være med. 

I alt 175 hold fra U10 til U18 dyster om at være bedst til at få bolden i nettet. Og selvom stævnet har besøg fra både Polen og Tyskland, så er det alligevel helt specielt med de japanske gæster.

- Det er rigtig dejligt. Det er meget spændende, og det har vi aldrig prøvet før. Så vi har måttet lave nogle ekstra tiltag og koordinere en masse, så det har været rigtig fedt at have dem på besøg, siger Camilla Møller, der er medlem af stævneledelsen til den midtjyske julecup.

Træner: Stort at være i håndboldens hjemland

Simon Wada Klaris er fra Herning og deres træner, mens de er i Danmark. Han har tråde til Japan og har også trænet pigerne i perioder i deres hjemland. Han er ikke i tvivl om, at de har fået en stor oplevelse ved at spille i Danmark. 

- De elsker håndbold, og de ved, at den kommer fra Denmark. Den måde de lærer håndbold på, er ved at se håndbold i fjernsynet, og så prøver de at kopiere det, så det at være i landet, der skabte håndbold, er fedt for dem, fortæller han. 

De japanske U14-piger endte på en 7. plads ud af 29 hold. 

1:18
For 46. gang blev der i dag afholdt Midtjysk Jule-håndboldcup i Ikast og omegn. Men det er første gang stævnet får besøg af 21 japanske håndboldpiger.