Jakob Vestergaard til FCM

Den tidligere Viborg-træner Jakob Vestergaard skal fra næste sæson være assistent- og talenttræner i FC Midtjylland. Her skal han arbejde tæt sammen med cheftræner Helle Thomsen

Jakob Vestergaard og Helle Thomsen kender hinanden særdeles godt i forvejen. I sidste sæson havde de nemlig også fornøjelsen af at arbejde sammen i FC Midtjylland under slutspillet.

Nu bliver Jakob Vestergaard tilknyttet klubben i længere tid. Den dobbelte Champions League-vinder har skrevet en to-årig kontrakt med FC Midtjylland. Ved siden af håndbolden skal han også undervise på Ikast-Brande Gymnasium.

- Det bliver rigtig spændende at komme tilbage til FCM. Jeg overvejer altid mine karrierevalg grundigt, og her får jeg mulighed for at blive i tophåndbold og samtidig bruge min civile uddannelse som i idræt og psykologi. Ikast-Brande Gymnasium og FCM har skruet et meget attraktivt tilbud sammen, som jeg simpelthen må prøve, siger Jakob Vestergaard.

Træner med stor erfaring

Sportschef Hans Peter Riis glæder sig over tilgangen af Jakob Vestergaard, der foruden at være cheftræner Helle Thomsens højre hånd skal videreudvikle og styrke det setup, som klubben har på ungdomssiden, hvor man i denne sæson hentede sølv i både U16 og U18 Ligaen.

- Vi får en træner, der har en stor erfaring inden for damehåndbold, og som har prøvet alt. Han har en stor indsigt i talentarbejde og får ansvaret for overgangen fra ungdomshåndbold til seniorhåndbold. Jakob er en af de dygtigste trænere i Europa, og vi tror på, at han kan være med til løfte hele vores setup, siger Hans Peter Riis.

Helle Thomsen: Ser frem til samarbejdet

Også cheftræner Helle Thomsen ser frem til at genoptage samarbejdet med Jakob Vestergaard, men understreger samtidig, at hun har været meget tilfreds med det gode samarbejdet, som hun har haft med assistenttræner Søren Ferløv i denne sæson.

- Jeg har været rigtig glad for samarbejdet med Søren, som har været loyal og en rigtig god makker. Men når muligheden opstår for at tilknytte en kapacitet som Jakob, der har så stor håndboldindsigt, kan man ikke sige nej, siger Helle Thomsen.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Sport.