Internat: Det vælter ind med herreløse kattekillinger

Dyreinternatet i Brande er ved at flyde over med kattekillinger. Internatet håber nye ejere vil melde sig på banen.

Lige nu vrimler det med kattekillinger på Brande Internat. Selv om, der også var mange kattekillinger på Internatet sidste år, er der igen i år en stigning. 

quote Vi er ved at være sidst på sæsonen, og nogle katte har måske fået to til fire kuld killinger, og så kan de ikke overskue mere. Folk får ikke steriliseret kattene 

Birgit Karlsen, medejer af Brande Internat

- Der er altid mange katte på den her tid af året, men i år er der alligevel endnu flere end sidste år, siger Birgit Karlsen, der sammen med sin mand driver Brande Internat. 

I 2016 havde Internatet pr. 31. november 309 katte. I år er antallet af herreløse katte oppe på 329.

- Nogle sætter dem i kasser i skovene, og nogle kommer selv og afleverer dem hos os. 

- Vi er ved at være sidst på sæsonen, og nogle katte har måske fået to til fire kuld killinger, og så kan de ikke overskue mere. Folk får ikke steriliseret kattene, siger Birgit Karlsen

Fakta: Så mange dyr får nye ejere via Brande Internat

Nye hjem

Selv om der i år er flere katte på internatet, er situationen altså ikke ny for Birgit Karlsen. Internatet arbejder dagligt på at finde nye hjem til de mange killinger, og det lykkes i mange tilfælde. Alene sidste år formidlede Brande Internat nye hjem til 1291 dyr.

-  Vi vil gerne have folk til at overveje, om ikke deres næste kæledyr skal komme fra et internat. Så hjælper man samtidig et dyr, som har desperat brug for det, siger Klaus Nielsen fra Dyrenes Beskyttelse.  

Der er fyldt op hos Internatet i Brande. 
Der er fyldt op hos Internatet i Brande. 
Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST
 

 


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Samfund.