Interesse for cricket endte med jobmesse for afghanske flygtninge

I Ikast-Brande Kommune var en gruppe af afghanske flygtninge onsdag til en jobmesse, efter en lokal cricket-formand fik en god ide.

Kan interessen for cricket føre til et job? 

Det er der meget, der tyder på i Ikast-Brande Kommune, hvor godt 70 afghanske flygtninge onsdag var samlet på jobcenteret. 

Det var de takket været en god ide fra formanden for den lokale cricket-klub. Han blev nemlig ringet op, da afghanerne ønskede at komme og spille på hans bane. 

- Jeg blev ringet op af foreningsudvalget i Thyregod, der bedte mig fortælle lidt mere om vores bane, fordi de stod med en gruppe afghanske tilflyttere, der gerne ville spille. Så blev jeg inviteret til et møde i udvalget, og jeg synes, det lød som en rigtig god ide, fortæller Tony Sharma, der er formand i Ikast-Brande Cricket Klub. 

Ideen blev ikke mindre god af, at det en helt i klubbens ånd. 

quoteDer er rigtig mange virksomheder, der råber og skriger "kan i ikke nok hjælpe os, har i nogen til os?"

Maria Ganz, virksomhedskonsulent Ikast-Brande Kommune.

Tony Sharma startede nemlig klubben tilbage i 2018, da der kom en del tilflyttere til området, der skulle arbejde ved store virksomheder som Siemens, Vestas og Bestseller. 

- Klubben blev stiftet som en platform for integration. Der kom en gruppe af højtuddannede hertil, og målet var så at give dem nogle muligheder for at integrere sig i det lokale samfund. Det blev mødt af stor opbakning, og vi har modtaget godt og vel halvanden million i sponsorstøtte siden starten, forklarer Tony Sharma. 

En gevinst for kommunen

Integrationen af de afghanske flygtninge er noget man drømmer om i erhvervslivet i Ikast-Brande. 

Der er nemlig stor efterspørgsel på arbejdskraft, og der er en række veluddannede personer blandt dem, der flygtede fra situationen i Afghanistan. 

- Vi har virkelig brug for arbejdskraft i vores kommune. Der er rigtig mange virksomheder, der råber og skriger "kan i ikke nok hjælpe os, har i nogen til os?". Så derfor er en god ide, at få gode folk og god arbejdskraft til kommunen, siger Maria Ganz, der er virksomhedskonsulent i Ikast-Brande Kommune. 

Hun anerkender dog, at der nu venter et langt og sejt træk. 

Der er nogle helt naturlige udfordringer, særligt når det kommer til en sprogbarriere. Men Maria Ganz' oplevelse var, at de fremmødte lyttede interesseret med inde ved jobcenteret, og at de var klar til at komme i gang. 

Og det kan hun have ret i. 

Najeebullah Ahmadi har været smed i 18 år, og han er klar til at begynde et nyt liv i Ikast-Brande Kommune.

- Jeg er ved at ændre mit liv. Derfor er jeg nødt til hurtigt at lære sproget, for mine hænder vil arbejde, og de arbejder hurtigt, siger han med et smil på læben. 

Efter et visit på jobcenteret med oplæg og uofficielle jobsamtaler med nogle af de fremmødte virksomheder, tog Najeebullah Ahmadi og de andre afghanske tilflyttere på sightseeing i Ikast.