Ingen udsigt til Bestseller-tårn i Brande: - Det er brandærgerligt

Det er følelsen af ærgrelse, der i dag møder flere borgere, efter at Bestseller nu ser ud til at droppe planen om et 320 meter højt tårn i Brande.

Først blev det godkendt, så blev det udskudt, og nu ser det så endegyldigt ud til, at planen om at bygge det 320 meter høje Bestseller-tårn i Brande helt bliver droppet. Selvom projektet indimellem har været udsat for kritik fra flere sider, så er der i dag flere borgere og politikere, der ærgrer sig over de ændrede planer.

- Det er brandærgerligt for byen, det er brandærgerligt for Ikast-Brande Kommune, og det er brandærgerligt for hele regionen. Det ville have været et kæmpe trækplaster - også rent turistmæssigt, fortæller Hans Ulbrichtsen, der er formand i Brande Detail.

Det skulle have været den højeste bygning i Vesteuropa, men nu er modekoncernen Bestseller, som står i spidsen for projektet, tæt på at droppe det. Det fortæller Anders Holch Povlsen, ejer og administrerende direktør hos Bestseller, til Børsen.

Direkte adspurgt af avisen om byggeriet bliver til noget, svarer Bestseller-topchefen:

- Nej, det er slet ikke noget, vi beskæftiger os med. Det er lagt væk, og det er kommunen også orienteret om. Det var et sjovt og skørt projekt, men lige nu har vi 100 andre ting, det er mere relevante at beskæftige sig med, siger Anders Holch Povlsen til Børsen.

Ikast-Brande kommune lægger nu også projektet på hylden, men det kommer ikke som nogen overraskelse, at Bestseller i dag prioriterer anderledes. 

- Det er et helt igennem gennemarbejdet og udviklet projekt, som der er kastet rigtig mange ressourcer i fra Bestsellers side. Som jeg kender dem, så gør de ikke noget for sjov. Det var, fordi der var en ambition om det på det tidspunkt, men verden har forandret sig på mange områder - ikke bare for Bestseller men for hele det danske erhvervsliv, fortæller Henrik Engedahl (V), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Ikast-Brande Kommune.

Det er i dag ikke lykkedes at få Bestseller til at stille op til interview. 

TV MIDTVEST 5. april 2019: Akademirådet er utilfreds med, at en enkelt kommune giver tilladelse til så markant et byggeri.

Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Erhverv.