Ikast-fløj vil gardere sig mod nye slutrundetømmermænd

Emma Friis fik en fysisk og mental lussing efter VM sidste år, og den lærdom skal forhindre endnu en.

Emma Friis under pressemøde med håndboldkvinderne på Hotel Thermana Park Lasko, torsdag den 3 november 2022.
Emma Friis under pressemøde med håndboldkvinderne på Hotel Thermana Park Lasko, torsdag den 3 november 2022.
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Ikast-fløjspilleren Emma Friis rejste hjem fra VM i Spanien sidste år, hendes slutrundedebut, på en lyserød sky og med en bronzemedalje om halsen.

Men debuten var ikke uden omkostninger. Uvidende om, hvor opslidende en slutrunde er fysisk og mentalt, måtte hun betale en regning, da hun ramte Danmark og hverdagen igen.

- Jeg havde en rigtig god oplevelse med slutrunden sidste år, men efterspillet med at lande igen var hårdt. Jeg blev meget syg, da jeg kom hjem. Jeg tror, at alle indtrykkene skulle bearbejdes, fortæller hun ved indgangen til EM i Slovenien.

Sidste år havde hun slet ikke i tankerne, hvor meget det kræver at være til et stort mesterskab, med alt hvad det indebærer af intense kampe, konstant fokus, liv i boble og mediedækning.

- Det er jeg mere forberedt på nu, men når man er afsted, så går alle ind i sådan en boble, hvor man bare går i præstations-mode. Der optimeres på alt, og man gør bare tingene.

- Når man så kommer hjem, og kroppen og hovedet får lov til at slappe af, så kan man godt blive lidt blæst, fordi hjernen ikke har kunnet kaperet det hele, lyder det fra fløjraketten.

Vil ikke se så mange mennesker efter slutrunde

Nu er hun trådt ind i en ny boble ved EM i Slovenien, hvor der skal fokuseres og optimeres. Lektien fra VM har Emma Friis lært, og derfor er hun også taget afsted med vished om at passe på sig selv - både under og efter slutrunden.

- Som ny bliver man kastet lige ind i det og skal bare følge med. For de rutinerede er det ren rutine, men som ny spiller skal man bare følge med. Det gør man i situationen, men det tager noget tid at bearbejde det efterfølgende, forklarer hun.

Den tid havde hun ikke sat af til sig selv sidst, og det ramte hende hårdt. Det har hun denne gang, og familie og venner skal ikke regne med at se for meget til hende lige efter hjemkomsten senere på måneden.

- Jeg håber, jeg kan slappe mere af i det denne her gang undervejs. Jeg er i hvert fald mere opmærksom på det nu, og så ved jeg, at når jeg kommer hjem, skal jeg have nogle dage, hvor jeg ikke ser så mange mennesker.

/ritzau/