Ikast-Brande topper eksport-liste

Endnu en gang viser tal, at Ikast-Brande kommune har særdeles godt styr på erhvervslivet.

Tal fra Danmarks Statistik viser, at Ikast-Brande Kommune har landets højeste eksport pr. indbygger. 

- Det er jeg selvfølgelig glad for, for de virksomheder vi har, kæmper virkelig. Vi har virksomheder, der arbejder med mad, grøn energi, i modeverdenen, og så har vi en masse bygningsrelaterede virksomheder, der alle gør det rigtig godt, lyder det fra Ikast-Brande-borgmesteren, Carsten Kissmeyer.

I kroner og øre lyder tallene, at Københavns Kommune i 2014 eksporterede for 57,6 mia. kroner, mens Aarhus Kommune eksporterede for 52,1 mia. kroner.

Derefter følger Ikast-Brande Kommune, der eksporterede for 36,3 mia. kroner. Det gør den midtjyske kommune til landets mest effektive i forhold til indbyggertal.

Med de nye tal håber Casten Kissmeyer, at han kan lave om på den, mener han, misforståede opfattelse af den danske eksport.

- Den historie, der kører på de bonede gulve i København, er, at det er de store byer, der trækker væksten. Men jeg tænkte, at det kunne være sjovt at se, hvem der egentlig eksporterer mest, og det er sådan set provinsen, der i meget betydeligt omfang trækker eksporten i Danmark, lyder meldingen fra borgmesteren.

Han peger især på, at virksomheder som Bestseller, KMC og Siemens trækker et rigtig stort læs i kommunen.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Erhverv.