Ib Lauritsen ny borgmesterkandidat i Ikast-Brande

Ib Lauritsen bliver ny borgmesterkandidat for Venstre i Ikast-Brande.

Ib Lauritsen fra Bording er netop blevet valgt som Venstres nye borgmesterkandidat i Ikast-Brande Kommune. Det er resultatet efter torsdagens opstillingsmøde.

- Jeg er glad, men jeg synes, det var lidt for tæt. Det har påvirket mig mere, end jeg troede at sidde ansigt til ansigt med en hel sal fuld af mennesker, der skal vælge dig til eller fra. Vi trænger alle sammen til en politisk sommerferie, siger Ib Lauritsen.

Ib Lauritsen vandt med 235 stemmer mod Annette Mosegaards 207. Den tredje kandidat, Henrik Engedal, røg ud i første runde, hvor han fik 47 stemmer.

Stor interesse for at stemme

Til vælgermødet i Ejstrupholm Hallen var der totalt pakket - over 500 medlemmer var mødt op for at stemme, og der måtte køres flere stole ind.

Efter 14 år i borgmesterstolen skifter Carsten Kissmeyer kommunalpolitik ud med regionspolitik, og nu bliver det altså Ib Lauritsen, der skal forsøge beholde borgmesterposten hos Venstre.

Siden sidste generalforsamling er antallet af medlemmer i Venstre i Ikast-Brande steget med 55 procent - formentlig fordi alle vil have noget at sige.

Når der næste år igen er kommunalvalg, er der nemlig flere tusind stemmer, der ikke er givet på forhånd. Ud over Carsten Kissmeyer stopper konservative Tove Videbæk og Fælleslistens Preben Christensen også i kommunalpolitik. De tre sad til sammen på 6000 personlige stemmer.

Er du den næste borgmester i Ikast-Brande Kommune?

- Jeg begynder i arbejdstøjet. Der er mange stemmer der ude, som vi skal forsøge at få samlet i Venstre. Nu skal vi tage nogle snakke om, hvordan det har været under valgkampen, og så skal vi hurtigst muligt have sat et stærkt hold, siger Ib Lauritsen.

Fire kandidater

Oprindelig var de fire kandidater. Men under valgkampen stemte de resterende medlemmer af Venstres byrådsgruppe om en prioriteret liste over, hvem af de fire kandidater, de bakkede op.

Sidst på den liste stod Morten Bak, som i reaktion meldte sig ikke bare ud af borgmesterkampen, men helt ud af partiet. 

Annette Mosegaard så også listen som et udtryk for manglende opbakning og nedlagde sit kandidatur, men hoppede tilbage i kampen efter mange henvendelser fra Venstre-medlemmer.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Politik.