Hver fjerde på tålt ophold forsvundet fra myndighederne

De danske myndigheder aner ikke, hvor 73 personer på tålt ophold befinder sig.

Center Sandholm og politiet aner ikke, hvor 73 personer på tålt ophold er. Det fremgår af et svar fra udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) til Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg.

15 ud af i alt 69 udlændinge på tålt ophold var efterlyst den 2. maj 2016 i Det Centrale Kriminalregister, fordi de ikke opholder sig i Center Sandholm. Politiet har ikke kendskab til deres opholdssted, står der i svaret.
Det er ikke godt nok, mener Peter Skaarup (DF), formand for Folketingets retsudvalg.   

- Det er ikke særlig betryggende, at vi har voldtægtsdømte, mordere og andre kriminelle på fri fod, og vi ikke aner, hvor de er. Det skal prioriteres meget højere, siger Peter Skaarup til Ekstra Bladet.

Fra Sandholm til Ikast
Udlændinge på tålt ophold og kriminelle udviste har hidtil skullet tage ophold på Center Sandholm ved Birkerød i Nordsjælland. Men fremover bliver de flyttet til Udrejsecenter Kærshovedgård i en midtjysk skov ved Ikast.

Ifølge opholds- og meldepligtsreglerne i dag skal personer på tålt ophold som hovedregel overnatte på indkvarteringsstedet og melde sig daglig hos det stedlige politi. Men strafferammen for at overtræde pligterne er for svag og bør skærpes, lyder det fra Støjberg. Hun mener, at elektronisk fodlænke som noget nyt skal indgå som en del af denne straf.

Støjberg: Reglerne skal strammes
Støjberg har for nylig indkaldt til forhandlinger om stramninger netop i forhold til personer på tålt ophold. Hun vil gøre tilværelsen på tålt ophold "så utålelig som muligt" og indføre højere straffe for kriminelle udviste.
Regeringen vil blandt andet indføre underretningspligt. Det betyder, at den enkelte udlænding skal give besked til myndighederne, hvis vedkommende vil "tage ophold uden for indkvarteringsstedet mellem klokken 23.00 og 6.00".

Både DF og Socialdemokraterne har opfordret til endnu strengere straf, end regeringen har lagt op til.

   

/ritzau/


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Politik.