Hva’ katten: Mille tager selv toget – gør det igen og igen

Katten Mille er i den grad en kat med stor rejselyst. Senest blev den fundet i Herning, efter at den selv havde taget toget fra Ikast.

De fleste katte går deres egne veje. Mille fra Ikast gør det i den grad, og lørdag aften var den så gal igen, da hun omkring klokken 18.30 hoppede på toget fra Ikast til Herning.

quoteVi er særligt bekymrede lige nu, fordi hun er med killinger.

Tonni Herbst, Milles ejer

- Vi bliver da nervøse, hver gang hun stikker af. Og vi er særligt bekymrede lige nu, fordi hun er med killinger, siger Tonni Herbst, der er Milles ejer.

Den berejste mis stod af i Herning. Ingen ved helt, hvordan det skete, men i hvert fald tog hun sig en overnatning på Banegården, nu hvor hun alligevel var afsted på eventyr.

Mille bor 150 meter fra banegården i Ikast, så det er nemt lige at løbe derned.
Mille bor 150 meter fra banegården i Ikast, så det er nemt lige at løbe derned.
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

I denne omgang blev Milles ejer fundet via Facebook. Så nu er den hjemme igen.

- Vi var ude og lede efter hende på banegården og alt muligt i flere timer, så det var rart, da hun endelig kom hjem igen, siger Tonni Herbst.

- Folk tror mig ikke, når jeg fortæller om Mille

Det er ikke første gang, Mille hopper ombord på toget og suser afsted hjemmefra. I november kørte hun til Aarhus, og her blev hun hentet af en bekymret kattefar.

quoteDet er ikke alle, der har troet på mig, når jeg har fortalt historien.

Tonni Herbst, Milles ejer

- Det er ikke alle, der har troet på mig, når jeg har fortalt historien. Der har jeg været nødt til at få andre indover, for at kunne bevise at det er sandt. Min mor troede for eksempel ikke på det – men den er god nok, siger Tonni Herbst.

Han mener selv, han har gjort alt for at passe på hende. Men han har erfaret, at det kan være svært at holde ungdommen inden døre.

Katten Mille på banegården i Ikast.
Katten Mille på banegården i Ikast.
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

- Hvad skal jeg gøre? Hun er jo på en inde- og udekat, og jeg er ked af kun at have hende inde og ikke kunne lukke hende ud mere. Men jeg gør jo, hvad jeg kan, for at folk kan identificere hende - med navneskilt og øretatovering, og så må vi håbe, det går. Bliver hun ved med at stikke af til andre byer, så må jeg jo lukke døren. Der er ikke andet at gøre, siger Milles ejer.

Han har endnu ikke fået klager over den blinde passager, som aldrig har betalt for nogle af sine køreture.

- Er det ikke noget med, at børn under to år rejser gratis? Hun er altså kun et år, griner Tonni Herbst.