Hundeejer slår alarm efter svømmetur i populær hundesø

Hundeejeren og hendes dyrlæge mistænker, at hunden Smiley kan have drukket algevand.

Hunden Smiley, der går forrest, var torsdag en tur i motorvejssøen ved Remmevej nær Ikast.
Hunden Smiley, der går forrest, var torsdag en tur i motorvejssøen ved Remmevej nær Ikast.
Foto: Privat

Høj sol og høje temperaturer er godt nyt for hundeejere med hang til det fri - men også for alger, der kan vokse i hobetal, når termometeret kryber op.

Torsdag ville hundeejer Karina Hansen fra Bording udnytte det gode vejr til at lade sin syv år gamle papillon køle af i motorvejssøen ved Remmevej nær Ikast, hvor hun i årevis har luftet sine firbenede venner. 

- Det er et lukket område, og der er mange, der lufter hundene, så der er mulighed for at blive socialiseret, forklarer hun. 

Smiley er ifølge dens ejer en hund, der er glad for at drikke af vandet, men halvtime efter, at Karina Hansen, Smiley og hendes nye hvalp var kommet hjem til Bording, blev glæden spoleret. 

- Han kommer ud til mig, og han ser underlig ud. Hans forben spasmer lidt på skift, og jeg kan se, at han hælder underligt med hovedet, forklarer Karina Hansen, der også har fortalt om sin oplevelse på Facebook.  

Hun Facetimer derfor med sin datter, og de to beslutter, at Smiley skal til dyrlægen hurtigst muligt. 

Mulig algeforgiftning

Det viser sig at være en fornuftig beslutning. Smiley kom hurtigt i behandling hos dyrlægen Lars Jørgensen, der arbejder ved Dyrehospitalet Heden i Herning.

Her gik mistanken på en algeforgiftning, da Karina Hansen kunne fortælle, at symptomerne opstod kort tid efter, at hunden havde været i vandet. Derfor modtog den lille hund et brækmiddel. 

- Vi tager det meget seriøst. Hvis de har været i vandet og drukket for kort tid siden, så kan man gøre som vi gjorde og stoppe udviklingen, forklarer dyrlægen. 

Han understreger, at det ikke nødvendigvis er alger, der står bag forgiftningen af hunden, men han opfordrer alligevel hundeejerne til at være ekstra opmærksomme i sommervarmen. 

- Man skal undgå uklart vand og være opmærksom på offentlige advarsler om algeforgiftninger. De laver giftstoffer, der flyder rundt i vandet, som gør at folk bliver dårlige. Det er meget giftigt, så typisk kommer symptomerne meget hurtigt, forklarer han.

Advarsel til andre hundeejere

På det midtjyske dyrehospital har man ikke modtaget mange meldinger om algeforgiftning denne sæson. 

- Det her skal vi tage alvorligt, når vejret er varmt, og vi hører om algeforekomster i badevandet. Det er fint at være på forkant i stedet for bagkant, understreger dyrlægen. 

I et opslag på Facebook advarer Karina Hansen nu andre midtjyske hundeejere om det potentielt farlige vand ved den populære sø. Hun har derfor bedt kommunen om at undersøge vandkvaliteten, men det har man ifølge hende afvist, da der ikke er tale om en badesø. 

- Det er det værste, jeg nogensinde har prøvet. Det gjorde mig virkelig bange. Jeg ved, hvor mange hundefolk, der bruger søen derude, siger hun. 

Smiley blev udskrevet fra dyrhospitalet omkring midnat natten til fredag. 

- Han er lidt mærket, og lidt træt, men har det fint, siger hundeejeren.

TV MIDTVEST har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Ikast-Brande Kommune. 

Dagen derpå er Smiley rask igen.
Dagen derpå er Smiley rask igen.
Foto: Privat