Heltegerning: Kat reddet ud af brændende villa

Når flammerne er slukket og menneskeliv reddet, så er der overskud til lidt mere for Brand-og Redning Midtvest. Det fik en lille kat i dag at mærke.

 

Det var en opgave ud over det sædvanlige, da Brand og Redning  klokken 17.22 blev kaldt ud til en villabrand i Pårup. Det var en nabo, der gjorde opmærksom på, at det røg kraftigt fra både tag, døre og vinduer.

Da redningsholdet kom frem, var Politiet allerede i gang og havde reddet husets labrador ud af den brændende villa. Ingen mennesker var tilstede i huset, da branden udbrød.

-  Ejeren fortæller selv, at det er en kaffemaskine. Han havde glemt at slukke den, da han tog på arbejde, fortæller Niels Christensen, der er beredskabschef ved Brand og Redning Midtvest.

 

Ved ankomsten kunne brandfolkene konstatere, at der også befandt sig en kat i huset, som ikke var helt nem at få ud.

Da det endeligt lykkedes røgdykkere at få den godt halvandet år gamle kat ud, var den ilde tilredt.

Brand-og redningsfolket måtte derfor yde kærlig førstehjælp til  katten, der havde fået rigtig meget røg og derfor fik både ilt og tæpper og et kærligt klap.

-Vi har iltmasker i forskellige størrelser- nogle til voksne og nogle til børn, og den til børn kan så også bruges til en kat, siger Niels Christensen.

Katten vågnede op og har efter alt at dømme otte gode liv tilbage. Den sorte labrador slap med lidt ekstra sort sod i pelsen. 

Beredskabschefen understreger, at det ikke er hver dag, de lige kommer ud for sådan en opgave.