Halloween-prank i Ikast: Børnene fik chokoladekugler med chili

To drenge fra Ikast fik sig en stærk overraskelse, da de satte tænderne i det slik, de havde samlet ind til Halloween.

- Slik eller ballade.

Sådan lød det, da vennerne Frederik og Frederik fra Ikast i går gik fra dør til dør i deres Halloween-kostumer.

Men de 11-årige drenge fik sig noget af en overraskelse, da de efter en lang aften satte sig i sofaen for at se film og spise deres velfortjente slik. En chokoladekugle med lakrids viste sig at være en af Chili Klaus’ stærke chilikugler.

- Først blev de helt vildt bange. De spildte mælk ud over det hele og var helt i panik, forklarer Helle Grønbæk, som er mor til en af drengene.

Da panikken var aftaget lå de to drenge afkræftede på sofaen. Med røde ører, lidt mavepine og en stærk smag i munden, gik der et par timer, før de var helt ved sig selv igen.

Og selvom Halloween nu engang handler om ’slik og ballade’, synes moren fra Ikast ikke, at en spøg som denne hører hjemme.  

- Hvis det var en kartoffel pakket ind i chokolade, der skulle forestille marcipan, havde det været sjovt. Men når de går hen og bliver bange og kede af det, så er det ikke sjovt mere, siger Helle Grønbæk.

Advarede på Facebook

Da der igen var kommet ro på huset i Ikast, gik Helle Grønbæk til tasterne. I et opslag på Facebook opfordrede hun andre forældre til at tjekke deres børns slikposer, så der ikke var andre, der fik en lignende oplevelse.

- Jeg lagde det op, så der ikke er en lille pige på fire år, der får proppet dem i munden. Vi kunne snakke med drengene, og de kunne forstå, hvad der skete. Det kan du ikke med helt små børn, forklarer Helle Grønbæk.

quoteHvis det var en kartoffel pakket ind i chokolade, der skulle forestille marcipan, havde det været sjovt. Men når de går hen og bliver bange og kede af det, så er det ikke sjovt mere,

Helle Grønbæk, Ikast

På hendes Facebook-opslag har flere reageret med en vred smiley, mens enkelte har reageret med en grinende smiley. Men dagen efter er der stadigvæk ikke nogen, der griner i huset i Ikast.   

- Vores knægt sagde i morges, at han havde det bedre, men han synes stadigvæk ikke, det var sjovt, fortæller Helle Grønbæk.

Selvom de blev skræmte af spøgen, vil drengene afsted igen næste år. Men de har ikke tænkt sig at spise chokoladekuglerne, hvis de ligger i deres slikposer igen.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Samfund.