Guldvindere igen klar til landsdækkende sjippekonkurrence

OPDATERET: De havde kun sjippet på konkurrenceplan i et år. Alligevel vandt to sjippeglade piger fra Nørre Snede guld ved de landsdækkende mesterskaber sidste år. Nu er de igen klar.

Single Rope Speed, Single Rope Freestyle Pairs og 2i1 tov Freestyle. For de fleste kan det lyde som sort snak, men sjippepigerne Julie Braae-Cortsen og Solveig Jahn har helt styr på, hvad det handler om.

Denne lørdag er Multihallen i Nørre Snede fyldt op med sjippetove og dansebeats, når Højderyggens Gymnastikforening for første gang er vært for en landsdækkende sjippekonkurrence. En konkurrence, hvor 15-årige Julie og 13-årige Solveig Jahn fra Nørre Snede er blandt medaljefavoritterne.

- Jeg synes, fodbold bliver meget det samme, men i sjipning er der altid noget nyt. Man kan ikke komme til en træning uden at blive udfordret, siger Julie Braae-Cortsen.

Sidste år sjippede de vestjyske piger sig til en noget overraskende guldmedalje ved de landsdækkende mesterskaber i 2-personer Rope Skipping i rækken 15+. Erfaring med hurtige hop og kreative sjippetricks er nemlig ikke noget, hverken Julie eller Solveig har ret meget af.

Solveig Jahn(tv.) og Julie Braae-Cortsen(th.) efter deres guldsejr ved sidste års landsdækkende mesterskaber.
Solveig Jahn(tv.) og Julie Braae-Cortsen(th.) efter deres guldsejr ved sidste års landsdækkende mesterskaber.
Foto: Michael Braae-Cortsen

Talentkonkurrence var inspiration

Det er ikke mere end fire år siden, at Højderyggens Gymnastikforening fik sit første sjippehold. Idéen udsprang af et talentprogram på TV2, hvor en gruppe nordjyske sjippepiger viste deres evner foran et begejstret dommerpanel.

- Det så ret spændende ud, og så tænkte vi, at det kunne vi også godt lave noget med, siger formand for Højderyggens Gymnastikforening, Michael Braae-Cortsen.

Sjippeerfaring havde ingen i klubben, men gå-på-modet var stort, og i januar 2015 fik klubben sit første sjippehold.

- Vi startede med vores egne børn og deres venner og veninder. Vi lavede en opvisning i marts måned til vores egen gymnastikopvisning, og derefter synes flere, at det var sjovt. Og så væltede det faktisk ind med børn i sæsonen efter, siger Michael Braae-Cortsen, som i dag selv er instruktør på rope skipping holdene.

Klubben havde de første år kun opvisningshold, men sidste år højnede den vestjyske forening ambitionerne og oprettede et konkurrencehold. Et år senere stod Højderyggens gymnastikpiger til trænerens store overraskelse øverst på skamlen ved de landsdækkende mesterskaber.

Michael Braae-Cortsen er formand for Højderyggens Gymnastikforening og nu også sjippetræner.  
Michael Braae-Cortsen er formand for Højderyggens Gymnastikforening og nu også sjippetræner.  
Foto: Stine Agnholt Andersen, TV MIDTVEST

Øvelse gør mester

I år er Julie og Solveig igen at finde på startlisten ved de landsdækkende mesterskaber, som denne gang finder sted på hjemmebanen i Nørre Snede. Forud for stævnet ligger mange timers sjippetræning – både i og udenfor hallen.

- Man kan ikke bare sige, at man går til sjipning, men også har noget andet ved siden af. Hvis du ikke møder op, går du glip af en træning, og så er du bagud næste gang. Det er lidt ligesom skole – bare meget sjovere, siger Julie Braae-Cortsen.

Sidste år sjippede Solveig og Julie side om side. I år står de overfor hinanden med hver deres sjippemakker og skal altså ikke bare kæmpe mod de andre klubber fra hele landet, men også mod hinanden.

- Selvfølgelig er vi ret nervøse, men det skal nok gå, siger Solveig Jahn.

Opdateret med resultatet:

Ved stævnet lørdag fik Julie og hendes makker, Sara, en femteplads, mens Solveig og hendes makker, Mathilde, fik en fjerdeplads. I alt deltog seks hold i deres aldersgruppe 15+.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Sport.