Guldminen satte fokus på Christian Eriksens kollaps: - Tænk hvis børnene tror, at det er farligt at spille fodbold

FC Midtjyllands friskole Guldminen brugte morgensamlingen til at tale med børnene om de uhyggelige billeder fra landskampen mod Finland.

Tusindvis af danske børn sidder tilbage med en masse bekymringer og spørgsmål efter, at de lørdag aften var vidner til Christian Eriksens kollaps i landskampen mod Finland.

Det gælder også eleverne på FC Midtjyllands friskole Guldminen i Ikast, og derfor valgte skolens ledelse at bruge mandagens morgensamling til at tale med børnene om de uhyggelige billeder.

- Vi ved, at det fylder meget i børnenes hoveder. De fleste har talt med deres forældre om det hen over weekenden, men vi er en skole med fokus med sport, og tænk hvis børnene ræsonnerer, at det kan være farligt at spille fodbold. Der kan være alle mulige myter, og eksperterne siger, at det vigtigste er at tale om det, siger Guldminens skoleleder, Svend Erik Schmidt.

De omkring 80 elever fik en kort orientering om Christian Eriksens tilstand, ligesom de også kunne stille spørgsmål om sagen. Herefter var der lagt op til, at de kunne fortsætte snakken ude i klasserne.

Dejligt at tale om det

Og eleverne var glade for tiltaget. 11-årige Frederik Nykjær så kampen hjemme hos en kammerat.

- Først troede vi bare, at Christian Eriksen bare havde fået et skub, og vi var helt i chok, da vi fik at vide, at han havde fået et hjertestop. Jeg var virkelig ked af det. Han er Danmarks bedste spiller, og jeg håber, at han spiller videre. Det er dejligt at tale om det, for så kan man komme ud med det, man gerne vil have sagt, siger han.

På Guldminen er man bevidst om, at det kan være svært at finde grænsen for, hvor meget man skal fortælle børnene.

- Der er helt klart tale om en vigtig balance om på den ene side ikke at tie noget ihjel, men på den anden side heller ikke dramatisere og få det til at fylde alt for meget. Vi vælger at sætte det på dagsordenen på morgensamlingen og så lade underviserne tale med de børn, der har behov for det i løbet af dagen. Og i morgen sætter vi så fuld fokus på kampen mod Belgien, siger Svend Erik Schmidt.

Christian Eriksen er stadig indlagt på Rigshospitalet, men han har det efter omstændighederne godt og har også haft besøg af landsholdets målmand, Kasper Schmeichel.

- Det var sgu dejligt at se ham og snakke med ham, sagde Kasper Schmeichel mandag formiddag på et pressemøde.

Danmark møder Belgien torsdag aften klokken 18.