Grillentusiast jubler over at kunne grille igen: - Det er en festdag

Grillfeberen har godt fat i grillentusiast Karsten Werge fra Ikast, der nyder, at han igen må tænde op i sin kulgrill.

Helt ekstraordinært har det været så godt vejr, at det har været forbudt at bruge kulgrillen henover sommeren.

Derfor vækker det stor glæde hos grillentusiast Karsten Werge, at afbrændingsforbuddet nu er ophævet i stort set hele landsdelen.

- Sommeren har været lidt hård at komme igennem. Vi har jo i lang tid været nødsaget til at bruge gasgrillen. Og for os rigtige ’grillere’, så er det lidt med gasgrill, som det er med kvindefodbold: Det er ikke helt det samme.

- Det er jo en festdag. Jeg har savnet den her duft. Gasgrillen er hurtig, men det her er duften af grill. Det bider lidt i næsen. Det er dejligt at komme tilbage til den originale måde at grille på, lyder det fra Karsten Werge, der i alt er indehaver af hele 21 grill. 

Beredskabschef: Man skal stadig tænke sig om

Afbrændingsforbuddet har, indtil nu, været gældende over hele landet siden den 4. juli, mens det allerede tråde i kraft to dage tidligere her i landsdelen.

Det ophævede forbud betyder dog ikke, at det er helt uden fare at åbne ild i naturen. Derfor opfordrer brandvæsnet stadig til, at man er forsigtig.

- Det betyder ikke, at det holder op med at være brandfarligt. Man skal stadig tænke sig om med den åbne ild, siger beredskabschef hos Brand & Redning MidtVest, Kim Bjerg Wemmelund.

Den eneste kommune, der opretholder sit afbrændingsforbud her i landsdelen er Favrskov Kommune. Her afblæser man tidligst forbuddet fredag.

Fem hurtige spørgsmål og svar om afbrændingsforbuddet

TV MIDTVEST har været rundt i landsdelen for at møde dem, der glæder sig over, at tørken nu er afløst af regnvejr.