Golftalent tæt på Europa Tour

Mads Søgaard var søndag et enkelt slag fra sejren på Challenge Tourens Kazakhstan Open. Men med en bogey på hul 18 måtte han nøjes med en andenplads. Med endnu et godt resultatet er han nu tæt på næste års Europa Tour.

Mads Søgaard har endnu engang gjort sig bemærket på den europæiske golfscene.

På Challenge Touren i weekenden var han et enkelt slag fra omspil i Kazakhstan Open, hvor han gik i førerbolden. En bogey fra det 22-årige Ikast-talent blev afgørende på det 18. hul i søndagens afslutningsrunde.

Det ekstra slag gjorde, at Mads Søgaard endte på andenpladsen med en samlet score på -13.

Turneringen blev vundet af franske Sebastian Gros, der med en par på sidste hul sikrede sig de 72.000 euro, der var i præmie til førstepladsen.

Mads Søgaard vinder gennem andenpladsen 49.500 euro, hvilket placerer ham på en samlet 10. plads på Challenge Tourens pengeliste med i alt 66.674 euro indtjent i løbet af sæsonen.

Top 15 på Europa Tour

Med det boost på ranglisten i Europas anden bedste golf tour er Mads Søgaard nu tæt på at kvalificere sig til den aller bedste tour, nemlig næste års Europa Tour.

Det er de bedste 15 spillere på Challenge Touren, der automatisk kvalificerer sig til Europa Touren, og med blot to turneringer i Italien og Irland er det bestemt muligt for stortalentet.

Det er Mads Søgaard debutsæson på Challenge Touren, og han har gjort sig bemærket ved at være bedste dansker i denne sæson.

Allerede præsteret på Europa Tour

Spørgsmålet er så, om Søgaard er klar til Europa Tour. Det kan noget tyde på, hvis man husker tilbage til dette års Made In Denmark, hvor Mads Søgaard blandede sig med den absolutte europæiske golftop.

Her blev det til en samlet sjetteplads som anden bedste dansker, kun overgået af Søren Kjeldsen.

På pengepungen gav den sjetteplads 317.000 danske kroner i præmie, hvilket ruster Mads Søgaard rent økonomisk til deltagelse på Europa Touren, hvis han driver det så langt.

Søgaard holder nu to en halv uges pause i Ikast, inden næste turnering i Italien.

 

Her kan du se et indslag om Mads Søgaard finalerunde til Made In Denmark:


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Sport.