Fyringsrunde på Siemens i Brande rammer færre end ventet

Forhandlinger mellem Siemens og fagforeningerne har givet pote. Antallet af afskedigelser er blevet væsentligt mindre end først frygtet.

Siemens Gamesas afdeling i Brande. Foto: Arkivfoto - TV MIDTVEST

I slutningen af september varslede vindmølleproducenten Siemens Gamesa en større fyringsrunde. På grund af ændringer i produktionen risikerede op mod 350 medarbejdere på virksomheden Brande at få en fyreseddel.

Læs også 600 Siemens-fyringer på vej: Minimum halvdelen bliver i Brande

Nu er det tal blevet reduceret takket være forhandlinger mellem Siemsen og fagforeningerne. Det skriver Herning Folkeblad.

- Der bliver lige under 100 afskedigelser nu. Dertil kommer, at cirka 85 medarbejdere er blevet varslet, at de må forventes at blive opsagt inden udgangen af september 2020, hvor vi stopper helt med at producere landvindmøller i Brande, siger kommunikationsdirektør i Siemens Gamesa, Frederikke Tømmergaard.

Formanden for Metal Herning, Egon Nykjær, er glad for, at tallet er faldet fra 350 til 185, skriver avisen.

- Det har fået en langt mere positiv udgang, end det lige først så ud til. Det skyldes de forhandlinger, der har været og den gode indsats fra tillidsrepræsentanterne, siger han.

Ifølge fagforeningsformanden er årsagen til reduceringen blandt andet, at nogle folk har kunne omplaceres, samt at flere medarbejdere har takket ja til aftalt uddannelse, hvor de via efteruddannelse får nye kompetencer, der kan ruste dem til andre jobs fremover.

Læs også Siemens Gamesa vil fyre 600 medarbejdere i Danmark

På baggrund af erfaringerne fra tidligere større fyringsrunder på Siemens spår både virksomheden og fagforeningsformanden, at de fyrede medarbejdere hurtigt vil finde nyt arbejde. 

- Sidste gang, der var en større afskedigelsesrunde hos Siemens for to og et halvt år siden, så var der vel nærmest ingen af vores folk, der nåede at melde sig ledige, før de havde fået et job andetsteds. Det tror jeg også på den her gang. Måske har alle ikke kvalifikationer, der matcher, men her kan efteruddannelsen hjælpe, siger Egon Nykjær til avisen.

Udover fyringerne i Brande vil der også ske afskedigelser på Siemens Gamesas matrikel i Aalborg. Det er endnu ikke endeligt fastlagt, hvor mange medarbejdere der vil blive ramt i det nordjyske.

02:47

Da den store vindmølleproducent Siemens meldte ud, at 600 ansatte skulle fyres, lavede TV MIDTVEST dette tv-indslag - blandt andet med reaktioner fra Ikast-Brandes borgmester.

Luk video