Fyrede Siemens-medarbejdere på jobjagt

40 virksomheder mødte op med minimum et job til jobmesse i Brande for fyrede Siemens-medarbejdere.

Tirsdag var der jobmesse i Brande for de 280 medarbejdere, der i december mistede deres job hos Siemens Gamesa. 40 virksomheder stod klar med minimum et ledigt job i Remisen i Brande.

I alt 180 jobsøgende var med på messen, og der er grund til optimisme for dem alle.

- Det går fantastisk, langt bedre end vi måske turde håbe. Virksomhederne har været enestående og er mødt op med rigtig, rigtig mange gode jobs, så det giver en optimisme, som har været rigtig god, siger Charlotte Gye Sørensen, arbejdsmarkeds- og borgerservicechef i Ikast-Brande Kommune.

De fremmødte virksomheder er glade for konceptet og glade for, at der nu igen af ledige folk at få på grund af fyringsrunden.

- Det fedt, for det går hurtigt. Vi har forberedt os, og så får vi vores budskab ud på en time eller halvanden, og vi kommer til at møde de folk lynhurtigt. De, der er interesserede, sender så efterfølgende en mail, som vi kan reagere på, siger Stig Brogård Andersen, produktliniechef hos Niebuhr Gears.

Masser af jobtilbud

Thomas Svensson er en af dem, der mistede sit job hos Siemens Gamesa. I dag var der muligvis et job til ham, da han kom forbi virksomheden Manpower. 

- Det håber jeg, og det virker sådan. De havde et til mig på mandag, hvis det var. Så nu ringer han til mig på torsdag, og så kan vi snakke sammen om det, siger Thomas Juul Svensson, der er jobsøgende i Brande.

Der blev udvekslet masser af visitkort, CV'er og ansættelseskontrakter mellem virksomhederne og de jobsøgende. Blandt de mest populære stande var Niebuhr og Forsvaret.

1:50