Frank Heidemann stopper som gruppeformand: - Der er en stigende grad af mistillid i byrådet

Frank Heidemann (A) stopper som gruppeformand for Socialdemokratiet i Ikast-Brande Kommune. Den aldrende politiker afløses af Kasper Pauli Pedersen (A).

Der er i dag blevet omrokeret i toppen af Socialdemokratiet i Ikast-Brande Kommune. 

På et pressemøde i Engesvang fortalte partiet onsdag, at Frank Heidemann ikke vil fortsætte som gruppeformand og borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Ikast-Brande Kommune. 

quoteDer er et borgerligt flertal, der ikke arbejder ud fra devisen om, at politik er kompromisets kunst.

Kasper Pauli Pedersen, kommende gruppeformand for Socialdemokratiet i Ikast-Brande Kommune

Frank Heidemann har ellers været gruppeformand i otte år, men den aldrende politiker har valgt, at tiden er den rette til at stoppe.

- Den væsentligste grund er, at vi skal udvise rettidig omhu. Vi har nogle dygtige politiske talenter, som kan overtage det her, siger Frank Heidemann og fortsætter:

- Derudover har jeg nået en alder, hvor jeg er 67 næste gang, der er valg, og jeg har haft en kræftsygdom, som har gjort, at jeg lige skulle revurdere mit liv. Derfor er vi blevet enige om, at tiden er nu.

Posten som gruppeformand overtages af Kasper Pauli Pedersen, der også stiller op til at være Socialdemokratiets borgmesterkandidat. En udfordring han føler sig klar til.

- Det er nogle store sko at udfylde. På den anden side har jeg haft et langt liv i politik med studier og fagforeningsarbejde, og så har jeg vikarieret for Frank Heidemann i hans sygdomsforløb, så jeg føler mig godt rustet til opgaven. 

Den endelige spidskandidat vælges på en generalforsamling den 21. oktober.

Borgerlig dominans i byrådet

Hvis det bliver Kasper Pauli Pedersen, der overtager posten som borgmesterkandidat, står han over for noget af en udfordring.

Ikast-Brande Kommune har i en lang årrække været præget af Venstre-dominans. Ib Boye Lauritsen (V) har været bormester siden sidste valg, og før det har Carsten Kissmeyer (V) siddet på posten siden 2007.

I byrådet har der været stort borgerligt flertal, hvilket har udspillet Socialdemokratiets inflydelse i beslutningerne i Ikast-Brande Kommune. Det er også en af grundene til Frank Heidemanns farvel til politik.

- Jeg har været glad for at deltage i byrådspolitik, men de sidste år har været trælse. Der er en snigende grad af mistillid i byrådet, som jeg ikke har det godt med. Der er ikke noget, der tyder på, at de holdninger og argumenter, vi kommer med, bliver lyttet til fra den ande fløj, fortæller den afgående gruppeformand.

Ved siden af sin plads i byrådet arbejder Kasper Pauli Pedersen som pædagog i Vestbyens Børnehus i Ikast.
Ved siden af sin plads i byrådet arbejder Kasper Pauli Pedersen som pædagog i Vestbyens Børnehus i Ikast.
Foto: Frida Bjørn Fisker, TV MIDTVEST

Kasper Pauli Pedersen er også klar over udfordringen han står overfor.

- I byrådssalen står vi i en vanskelig situation. Der er et borgerligt flertal, der ikke arbejder ud fra devisen om, at politik er kompromisets kunst. Det er en anden bane at spille på, og så er det vores opgave at vise, hvad socialdemokratiet har at byde på, siger den yngre politiker.

Det bliver Kasper Pauli Pedersens opgave at genvinde Socialdemokratiets indflydelse, og han ved godt, hvor han skal starte.

- Der er lige indgået et budgetforlig blandt de borgerlige partier, som ikke tilgodeser velfærden, selvom der er en socialdemokratisk regering, der har sendt midlerne til kommunerne. Vi vil arbejde for, at velfærden i fremtiden bliver tilgodeset.

Frank Heidemann fortsætter i byrådet indtil næste valg.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Politik.