Is fra lastbil knuste Pernilles forrude: - Det kunne have kostet mig livet

Pernille Line Møller fik sig noget af en forskrækkelse, da en stor isflage fløj af taget på en lastbil og knuste hendes forrude på motorvejen.

Isflagen, der ramte bilen, var omkring 5 cm tyk. Foto: Pernille Line Møller

Is, der falder ned fra taget af lastbiler, er ikke et særsyn på denne årstid. Men det kan være livsfarligt.

Onsdag eftermiddag slap Pernille Line Møller fra Herning med en knust forrude på motorvejen mellem Herning og Ikast, da en stor isflage fløj af taget på en lastbil og ramte hendes forrude i den modsatte kørebane.

Jeg lukkede øjnene et øjeblik, for jeg fik glassplinter i øjnene. Heldigvis var der ingen bag mig, så jeg bremsede og kørte ind til siden.

Pernille Line Møller, Herning

- Jeg kom kørende og skulle overhale en anden bil. Der kom en lastbil mod mig, og jeg kunne se, at der røg en isflage af. Den fløj højt op i luften, og jeg tænkte, shit det går galt. Den ramte kølerhjelmen og så forruden.

- Jeg lukkede øjnene et øjeblik, for jeg fik glassplinter i øjnene. Heldigvis var der ingen bag mig, så jeg bremsede og kørte ind til siden, siger Pernille Line Møller.

Politiet ser alvorligt på sagen.

- Det er vanvittig farligt og ganske alvorligt. Især hvis det er en lastbil med presening, så kan der ligge store mængder vand, og når de fryser og falder ned, kan det være livsfarligt. Tænk hvis det rammer en fodgænger eller cyklist, siger Henning Præstegaard, politikommissær hos Midt- og Vestjyllands Politi i Herning.

Læs også Videoforsøg: Så farligt er stenkast mod biler

Føler sig heldig

Bilen er nu ved mekanikeren, hvor forruden skal skiftes. Og nu, hvor episoden er kommet lidt på afstand føler Pernille Line Møller sig ret heldig.

- Det kunne have kostet mig eller andre livet. Min mand og jeg har snakket om, at det er lige som de sten, der bliver kastet ned fra motorvejsbroer. Det var jo ikke en lille isflage, for den var omkring 5 cm tyk, siger hun.

Det var en 44-årig kvinde fra Sorring ved Låsby, som rettede henvendelse til politiet onsdag kl. 15.20. Hun kørte bag ved lastbilen i retning mod Ikast på Herningmotorvejen, og politiet advarer nu chaufførerne.

- Vi vil gerne opfordre chaufførerne til at få tjekket for is på taget, for det kan give katastrofale forhold. Bilisten kunne have mistet kontrollen over bilen, og så kunne det være gået helt galt, siger Henning Præstegaard.

Fjerner føreren ikke is fra taget, kan vedkommende risikere en straf og en ubetinget frakendelse af kørekortet, hvis det er rigtig alvorligt. 

01:33

Det kunne være gået helt galt for Pernille Line Møller, der blev ramt af en isflage fra en lastbil i sin bil.

Luk video