Forsvundet bror fundet: - Man bliver lykkelig

70-årige Bent Birkelund blev fundet mandag formiddag af en hundepatrulje, efter han siden søndag eftermiddag havde været meldt savnet.

Det var stor glæde, da 70-årige Bent Birkelund mandag formiddag blev fundet i god behold af Midt- og Vestjyllands Politi.

quoteMan bliver lykkelig

Aksel Kror, bror til Bent Birkelund

Efter at have været meldt savnet søndag eftermiddag havde politi og familie ledt hele natten igennem, og da den gode melding kom, var Bent Birkelunds bror, Aksel Kror, lykkelig.

- Så var jeg lige ved at begynde at græde. Man bliver lykkelig. Det er klart, siger han til TV MIDTVEST.

Aksel Kror havde sammen med resten af Bent Birkelunds familie søgt hele natten. Men det var en hundepatrulje, der endte med at finde den 70-årige mand, som lider af en demenssygdom.

Frygtede det værste

Selv om historien har fået en lykkelig slutning, så var det ikke hele tiden sådan, Aksel Kror tænkte om det mulige udfald.

Han frygtede, at den kolde nat ville få afgørende betydning.

- Jeg tænkte, at man fryser ihjel. Det må være et sjældent tilfælde, at det er endt så lykkeligt, som det er. Fordi det har da virkelig været koldt. Jeg troede ikke, de havde fundet ham i live, hvis jeg må være helt ærlig. Jeg havde slet ingen idé om, hvor han kunne være vandret hen. Om han var faldet i et vandhul eller hvad der nu kunne have været sket, siger Aksel Kror.

Stor ros til politiet

Bent Birkelund blev søndag eftermiddag meldt savnet, og lige siden var Midt- og Vestjyllands Politi talstærkt tilstede i efterforskningen.

quotePolitiet skal virkelig have cadeau for det kæmpe arbejde, de har gjort her hele natten

Aksel Kror, bror til Bent Birkelund

Søndag meldte vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi, René Pagh, at der blev ledt med hundepatrulje, indsatsleder, almindelig patruljebil og en helikopter. Og det får de ros for af Aksel Kror.

- Politiet skal virkelig have cadeau for det kæmpe arbejde, de har gjort her hele natten. Siden sidst på eftermiddagen har de kørt på hele natten med helikopter, fuld bemanding og hunde.

Bent Birkelund fragtes i helikopter hen til indsatslederen ved Midt- og Vestjyllands Politi.
Bent Birkelund fragtes i helikopter hen til indsatslederen ved Midt- og Vestjyllands Politi.
Foto: Morten Thomsen

Har det godt

Efter at være blevet fundet var de første meldinger, at Bent Birkelund var i god behold. Den melding bekræfter hans bror.

- Efter omstændighederne har han det meget godt. Han ligner ikke en, der har været ude hele natten. Han er kold og tørstig, men efter omstændighederne synes jeg, at han har det utrolig godt.

SE OGSÅ: Indsatsleder ved Midt- og Vestjyllands Politi, Kent Hansen, fortæller om eftersøgningen.
Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST