Forsøgte at sælge sin julehjælp - havnede i 'shitstorm'

Det vakte stor forargelse blandt mange, da en kvinde fra Nørre Snede på Facebook forsøgte at sælge gavekort fra sin julehjælp.

46-årige Anette Zhonnesen fra Nørre Snede blev yderst upopulær, da hun satte gavekort, hun havde fået i årets julehjælp, til salg på Facebook.

- Det har simpelthen været en ’shitstorm’ uden lige, hvor jeg har fået at vide, at jeg er uværdig, og at jeg bliver meldt til politiet, siger hun til Ekstra Bladet.

Til dagligt er Anette Zhonnesen kontanthjælpsmodtager og enlig mor til to på 15 og 18 år. Hun mente ikke, at hun kunne bruge et gavekort på 500 kroner til BR. Heller ikke et gavekort til Sportmaster kunne bruges, da alle i familien er for syge til at dyrke sport.

- Jeg har ikke selv søgt julehjælpen, men blev indstillet til den gennem kommunen. Derfor vidste jeg heller ikke, hvad den indeholdt, eller hvad reglerne var. Havde jeg vidst det, havde jeg ikke søgt den, for der var simpelthen minimalt i den, der var relevant for mit vedkommende, siger Anette Zhonnesen til Ekstra Bladet.

Selv er hun uforstående over for folks arrighed over, at hun satte gavekortene til salg på Facebook.

- Det er jo simpelthen at skrue den helt over enden. Hvad skal det gøre godt for? Jeg gør jo ikke noget, som skader nogen.

Anette Zhonnesen har været på kontanthjælp siden 2005. Da hun satte gavekortene til salg, vidste hun ikke, at det går imod reglerne for julehjælp.

Hun blev kort efter sit opslag kontaktet af Dansk Folkehjælps generalsekretær, Klaus Nørlem, der bad hende fjerne opslaget.

- Han pointerede også, at det var imod reglerne at sælge sit gavekort videre. Jeg fjernede det selvfølgelig så med det samme, siger hun til Ekstra Bladet.

I år fik i alt fik 9000 danskere julehjælp, mens 6000 blev afvist.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Samfund.