Første af sin slags i Danmark - Tesla sætter superladere op i Ikast

Nu bliver det lidt nemmere at være Teslaejer i Midt- og Vestjylland.

Der er tolv standere på den nye ladestation. Foto: Jesper Mortensen, TV MIDTVEST

Det har indtil nu ikke været muligt for midt- og vestjyske Teslaejere at lade deres elbiler ved en supercharger-station. Men sådan er det ikke længere.

Læs også Anderledes ferieoplevelse: Sæt madding på krogen og ta’ med på fiskeskole

Fra i dag står der nu en superladerstation fra Tesla ved Ikast. Det er den første af sin slags vest for motorvejen E45 - faktisk er det den første af sin slags i hele landet.

Den nye superlader er nemlig af typen V3, og den kan lade bilerne hurtigere end dem, der allerede står i flere steder uden for landsdelen.

Åbningen tiltrak flere nysgerrige Tesla-ejere. En af dem er Jesper Skou Jensen.

- Jeg tænkte da, at den skulle jeg ud for at se. Jeg skal ganske vist ikke bruge den lige nu, men jeg tager lige et smut længere ud vestpå, og på returturen tænker jeg, at jeg skal prøve at lade den op, siger han.

Jesper Skou Jensen er mødt op for at se den nye ladestation. Foto: Jesper Mortensen, TV MIDTVEST

250 kilowatt

Der er i alt 12 standere på den nye station, og de lader med 250 kilowatt. Det betyder, at bilerne kan blive ladet op til 80 procent på tyve minutter.

Læs også Diskoteker er klar til genåbning - vil registrere gæsterne

Jesper Schou Jensen tror, at den nye station kommer til at betyde, at vi kan komme til at se flere Teslaer på de midt- og vestjyske landeveje.

- Jeg tror, det betyder en hel del. Specielt for folk her i området, der måske har overvejet at købe en Tesla. De vil have en endnu bedre grund til at gøre det nu. Tidligere har der lidt manglet en ladestation herude, fortæller han.

01:32 Luk video