Flere fødevarebutikker plaget af rotter

På blot ti dage har tre fødevarebutikker i regionen været lukket på grund af rotter. Det er formentlig vejret, der får dem til at trække indenfor

I fredags sprang en rotte ud af en kasse med ost i Kvickly i Skive. Dermed blev den tredie fødevarebutik i landsdelen ramt af rotter indenfor blot ti dage.

Kvickly fik lokaliseret rotten allerede samme dag, og inden fredagen var omme, var den aflivet.

I mandags fandt Dagli’Brugsen i Lihme rotteeskrementer, hvorefter butikken blev lukket indtil lørdag, hvor der igen var styr på situationen.

I starten af februar var det Føtex i Ikast, der fik ubudne gæster.

- Heldigvis var der kun en enkelt rotte. Det er formentlig en strejfer, der er kommet ind i butikken via varemodtagelsen eller en åben dør, konkluderede regionschef Henrik Nissen efterfølgende overfor TV MIDTVEST.

Alle steder har rotteangrebene fået store økonomiske konsekvenser. Fødevarer for flere hundrede tusinde kroner er blevet kasseret af hensyn til fødevaresikkerheden.

Ifølge skadedyrstekniker Christian Bech Andersen fra Hurup kan årsagen til rotteangrebene være det kolde vejr, der får de små skadedyr til at søge ind i varmen. Og udendørs containere ved fødevarebutikkerne dufter dejligt af mad og trækker dyrene hen mod butikkerne.

Der skal kun et hul på to centimeter i diameter til, for at en rotte kan slippe ind.

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2016-01-19-rotterne-vinder-kampen-de-blive...

Tre fødevarebutikker har på to uger haft besøg af rotter. Vejret er en af grundene til de mange rotter.

 


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Erhverv.