FCM måtte se sig slået af Brøndby

FC Midtjylland måtte endnu engang gå fra banen uden point, da de søndag tabte ude til Brøndby. Dermed har midtjyderne tabt de sidste tre kampe.

Teemu Pukki blev med to scoringer matchvinder for Brøndby i en hjemmesejr på 2-1 over FC Midtjylland i Alka Superligaen.

Finnen afgjorde søndagens affære mellem rækkens nummer to og tre med ti minutter tilbage, hvor Pukki i kamp med gæsternes Rasmus Nissen fik sidste fod på bolden.

Brøndby-angriberen nåede dermed op på 14 scoringer i dette efterår, hvilket gør ham til ligaens topscorer.

Med sejren fik Brøndby sat et perfekt punktum før vinterpausen med ti point i de seneste fire kampe. Modsat er der krise i FCM, der tabte for tredje gang i træk.

Trods sejren er der intet, der tyder på, at Brøndby skal true FC København i kampen om mesterskabet, da der er 11 point op til ligaens førerhold. Brøndby har dog slået et stort hul til FCM på tredjepladsen på ti point.

Kampen blev et rent chanceorgie med Brøndbys værter som det mest ihærdige hold.

Efter at Teemu Pukki midtvejs i første halvleg havde gjort det til 1-0, begyndte FCM-defensiven for alvor at slå sprækker overfor hjemmeholdets direkte stil.

I FCM-målet leverede Johan Dahlin et par klasseredninger i et regulært Brøndby-stormvejr frem mod pausen. Alene den svenske keeper måtte Johan Larsson se et forsøg blive reddet til hjørnespark.

I næste sekvens var Brøndbys Hjörtur Hermannsson med hælen tæt på at øge værternes føring, men igen stod Johan Dahlin i vejen.

I stedet for 2-0 til Brøndby slog FCM-stjernen Rafael van der Vaart til i den modsatte ende i det næste angreb.

Hollænderen modtog bolden på kanten af målfeltet og drejede rundt om sig selv, inden han tordnede FCM på 1-1 med et skud, der tog underkanten af overliggeren.

Kampen fortsatte i samme stil efter pausen, hvor Brøndby for det meste afsluttede angrebene med et skudforsøg.

Men udligningen havde givet FCM-spillerne et skud selvtillid, så der blev også truet den anden vej. Ofte blev der sigtet efter to-meter-manden Paul Onuachu, der både var tæt på med fødderne og hovedet.

I slutfasen tog Brøndby-profilen Hany Mukhtar det afgørende ryk, der afgjorde kampen. Tyskeren fik afsluttet, og inde foran mål fik Teemu Pukki dirigeret bolden over målstregen til 2-1.