FCM måtte nøjes med uafgjort i Brøndby

Begge hold havde flere store chancer, men mål kom der ingen af i opgøret mellem Brøndby og FC Midtjylland.

0-0-kampe behøver ikke at være kedelige. Sådan lyder en af fodboldens mange klichéer. Søndag eftermiddag var det tid til at støve den gamle traver af på ny.

På Brøndby Stadion leverede hjemmeholdet og mesterholdet FC Midtjylland en ganske underholdende affære. Men scoringerne udeblev.

Dermed topper FCM fortsat Alka Superligaen som ubesejret, mens Brøndby for fjerde gang i træk forlod banen med point.

Spillet var ikke ligefrem sprudlende hos nogen af mandskaberne. Men spillet var målsøgende i begge ender, chancerne var talrige, og nærkampene havde bid og intensitet.

Brøndby havde mest spil og flest intentioner om at vinde, men vurderet på store chancer var uafgjort passende.

Midtjyderne kom ellers offensivt fra start. Normalt stiller FC Midtjylland op med enten Morten "Duncan" Rasmussen eller Martin Pusic som spydspids, men i Brøndby havde træner Jess Thorup fundet plads til begge i startopstillingen.

Det signalerede, at FCM ville angribe. Et par potentielt farlige dødbolde endte på Tim Sparvs pandebrask, men finnen headede i begge tilfælde forbi.

Brøndby åd sig så småt ind i kampen og havde overtaget fra det 20. minut. Magnus Eriksson var tættest på scoring med et følt spark på overliggeren, mens Christian Nørgaard sparkede lige forbi.

Halvlegens største brøl indtraf, da Teemu Pukki følte sig snydt for et straffespark. Hjemmeholdets protester kunne muligvis godt forsvares.

Bedst som Brøndby følte sig ovenpå, spillede FCM sig frem til kampens to største chancer lige op til pausen. Begge gange ved Martin Pusic.

Først troede Pusic, at hans hårde afslutning var på vej op i nettaget, men målmand Frederik Rønnow reddede med en refleks, der må kandidere til sæsonens bedste redning.

Minuttet efter kunne Pusic kun takke sig selv. Han var denne gang endnu mere fri - syv meter fra mål - men hans indersideafslutning strøg forbi.

Brøndby indledte bedst efter pausen. Ronnie Schwartz havde et godt skud, som blev reddet lige foran målstregen, og på det efterfølgende hjørnespark headede Pukki forbi ved bageste stolpe.

Det var hjemmeholdet, som jagtede sejren mest. FCM virkede godt tilfreds med et point, og satsede alene på kontraer i anden halvleg.

Pudsigt nok var det også et kontraangreb, der førte til Brøndbys største chance i slutningen. FCM's André Rømer gled med bolden, så Lebogang Phiri kunne stikke af sted på jydernes mål. Han afleverede til en fri Pukki, hvis forsøg blev reddet af målmand Mikkel Andersen.

Hos modstanderen var Pusic slet ikke færdig med at misbruge store chancer. Han hamrede bolden ind på målmand Rønnow, da angriberen igen befandt sig i fri position.

Når den slags chancer ikke kunne udnyttes, var der ingen anden udvej end 0-0.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Sport.