FCM Håndbolds genopbygning er foran tidsplanen

FCM Håndbold har håndteret en stor udskiftning i spillertruppen bedre end forventet, siger klubbens træner

FCM Håndbold var i sommer igennem en større udskiftning i spillertruppen, men det har ikke forhindret holdet i at komme flyvende fra start i kvindernes bedste håndboldrække, HTH Go Ligaen.
    
Efter onsdagens 24-21-sejr over rivalen København Håndbold overtog midtjyderne ligaens førsteplads, og cheftræner Kristian Kristensen kan da også berette om, at det går lidt bedre end forventet på nuværende tidspunkt.
    
- Det er dejligt at ligge nummer et. Det går lidt op og ned i håndbold, og vi er blevet kaldt alt fra detroniserede mestre til guldfavoritter på det seneste.
    
 - Jeg synes, vi er, hvor vi skal være efter vores store udskiftning i truppen. Vi følger vores plan, vi er måske endda lidt foran.
    
- Der var ikke mange, som havde forventet, at vi ville komme blæsende ud rent stillingsmæssigt, men det har vi gjort. Det viser, at det, vi render og laver i træningsøjemed, også virker i kampene, siger FCM-træneren.

Han giver æren for de gode resultater videre til sine spillere.
    
- Det er en god gruppe piger, vi har fået samlet, for alle arbejder benhårdt. Det er en af de bedste grupper af spillere, som jeg har været med til at arbejde sammen med, siger Kristian Kristensen.
    
Træneren hæfter sig ved, at defensiven ser meget skarp ud. Det illustrerede onsdagens resultat også, da sidste sæsons DM-finalister kun fik lov til at score 21 gange.
    
- Vores defensiv står snorlige, og Sabine Englert viser sit høje niveau i målet. Det gjorde hun også mod København, og jeg ved ikke, hvor høj hendes redningsprocent egentlig endte med at være, men hun var rigtig god.
    
- Vi har en ambition om at have Danmarks bedste defensiv, og i forhold til den plan har vi lagt godt ud, siger træneren.
    
Der er dog stadig plads til forbedring på midtjydernes hold, som også spiller med i Champions League, hvor klubben åbnede med et nederlag på 11 mål i Györ.
    
- Holdets indbyrdes relationer kan stadigvæk blive bedre. Sådan er det, når man har lavet ti udskiftninger i truppen, det tager tid.
    
- Vores bredde i truppen er bedre end i sidste sæson, men vi har måske fjernet lidt af toppen. Det har vi kunnet bære, selv om der var flere dommedagsprofetier om os, siger Kristian Kristensen.
    
Midtjydernes næste kamp er søndag i Champions League, hvor russiske Rostov-Don kommer på besøg.
    
/ritzau/
  

 


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Sport.