FCM får nyt ungt talent-blod

Rasmus Nissen Kristensen har skrevet under på en fem-årig aftale med FC Midtjylland, oplyser klubben.

Den 18-årige Rasmus Nissen Kristensen, der kommer fra Brande har været en del af FC Midtjylland, siden han som U13-spiller blev optaget på Herning Elite.

Efter længere tids forhandlinger har den unge spiller fra samarbejdsklubben Brande IF så endelig sat sin underskrift på en fem år lang kontrakt som seniorspiller i FC Midtjylland.

- Det er en drøm, der går i opfyldelse. Det er jeg sindssygt glad og stolt over. Selvom det tog lidt længere tid, end jeg havde håbet at få aftalen i hus, så er det fedt at have den nu. Nu glæder jeg bare til at komme i gang, siger Rasmus Nissen Kristensen til klubbens hjemmeside.

Han fortæller, at han siden, han var U12-spiller har haft som mål at få en kontrakt med klubben og komme op i Superligaen og spille på førsteholdet.

Nu var tiden så kommet. Efter den unge Brande-dreng i mandags blev student og dermed kunne sætte et punktum for nu, var det tid til at sætte sin underskrift på nye oplevelser.

- Jeg bare sindssygt glad for, lyder det fra håbefulde talent, der i fodboldkredse går under navnet ”NK”.

 

En glad sportsdirektør

Og han er ikke den eneste, der er glad for aftalen.

- Jeg er rigtig glad for at forlænge med anføreren for U19-gruppen. Han er kommet ind og har haft et fantastisk forår i Superligaen, siger FC Midtjyllands sportsdirektør, Claus Steinlein.

Claus Steinlein lægger vægt på vigtigheden af at fastholde egne talenter.

- NK har jo om nogen FC Midtjyllands DNA og kommer fra Brande. Han har noget ekstraordinært. Når han kommer på banen, giver det noget gejst, fordi han har en god udstråling og en vindervilje, siger han til klubbens hjemmeside.

Rasmus Nissen Kristensen har spillet 12 kampe på førsteholdet, siden han fik superligadebut på udebane mod FC Nordsjælland i begyndelsen af foråret. 

- Med det gennembrud NK har haft, betyder det enormt meget, at han har skrevet under på en femårig kontrakt. Det sender et helt klart signal om, at vi har en fælles plan. I den plan ligger det klart, at han skal til udlandet på et tidspunkt, siger Claus Steinlein. 

 

En sejr for akademiet
Rasmus Nissen Kristensen er en del af akademiets succesfulde årgang 97. Blandt den gruppe har Rasmus NK været anfører, og han er også en blandt flere unge talenter, der har forlænget kontrakten, oplyser klubben.

- Det er en stor dag, hver gang man kan lave en lang aftale med en akademispiller. Og i NKs tilfælde er det en spiller, der i den grad har fået sit gennembrud med 12 kampe. Rasmus er en af dem, der er kommet med en super faglighed og et højt stabilt niveau i kampene, og det, synes jeg, er et stærkt varemærke, siger akademichef Flemming Broe på klubbens hjemmeside.

Akademichefen er tilfreds med, at det fortsat lykkes FC Midtjylland og akademiet at producere og fastholde dygtige spillere og her med Rasmus NK i front.

Se med i TV MIDTVESTs udsendelse 19.30, hvor vi giver dig et indblik i syv U-19 talenters kamp for at få lov at spille med på førsteholdet i FC Midtjylland.

 

 

Se TV MIDTVESTs indslag om syv U-19 talenters kamp for at få lov at spille med på førsteholdet i FC Midtjylland.

 

 


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Sport.