FCM får schweizisk besøg i Champion League kval

FC Midtjylland får fordel af hjemmebane, når europæisk gruppespil kan sikres mod Young Boys fra Schweiz.

Jublen var stor efter scoringen til 1-0 over Ludogorets i den foregående runde i Champinons League kvalifikationen. Nu skal ulvene hjemme møde Youngboys fra Schweiz. Foto: Alex Nicodim / Ritzau Scanpix

FC Midtjylland skal i tredje runde af Champions League-kvalifikationen møde Young Boys på hjemmebane.

Læs også FCM-sportschef: CL-gruppespil vil være vanvittigt

Det blev en kendsgerning ved mandagens lodtrækning i Nyon. Kampen skal spilles 15. eller 16. september. De øvrige mulige modstandere var Dinamo Zagreb, Maccabi Tel Aviv, Qarabag og Røde Stjerne.

Det hele skal afgøres over én kamp, og derfor kan det blive vitalt, at FCM trak hjemmebanefordel mod schweizerne.

Young Boys har vundet det schweiziske mesterskab ganske suverænt i de seneste tre sæsoner. Klubben er i de seneste fire sæsoner nået frem til et europæisk gruppespil.

I sæsonen 2018/19 var det endda i Champions League, hvor holdet i en dynamitgruppe mødte Juventus, Manchester United og Valencia. Young Boys sluttede sidst, men slog Juventus undervejs.

Vinder FCM kampen i tredje runde, er klubben sikker på at komme med i et europæisk gruppespil i denne sæson. Spørgsmålet er bare, om det bliver i Champions League eller Europa League.

Hvis holdet vinder i playoffrunden i Champions League-kvalifikationen, er FCM klar til det fineste gruppespil, mens et samlet nederlag her automatisk giver plads i Europa League-gruppespillet.

Taber midtjyderne i tredje runde mod Young Boys, skal holdet spille playoffkamp om en plads i Europa League-gruppespillet.

Læs også FCM får schweizisk besøg i Champion League kval

FCM trådte som dansk mester ind i anden runde af Champions League-kvalifikationen, hvor det på udebane blev til en sejr på 1-0 over Ludogorets fra Bulgarien.

Ludogorets stillede ellers op som kneben favorit på hjemmebane, men FC Midtjylland dominerede stort set hele kampen og vandt fortjent på et sent mål af den indskiftede Junior Brumado.

Sportschef: Glad for hjemmebanefordel

FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen, er glad for, at midtjyderne mandag trak hjemmebanefordelen, da holdet blev parret med Young Boys i tredje runde af Champions League-kvalifikationen.
    
Det giver midtjyderne optimale forberedelsesbetingelser, og holdet slipper for at skulle spille på kunstgræs, som det ville være tilfældet, hvis kampen skulle afvikles på udebane i Bern.

- Min første mavefornemmelse er, at vi er glade for at få en hjemmebanekamp. Vi kunne trække fem rigtigt dygtige modstandere, og det var fint, at det blev Young Boys på hjemmebane. Det bliver en spændende kamp, hvor vi virkelig skal præstere, og det skal vi forberede os bedst muligt på.

- Jeg ved ikke, om det flytter nogle procenter vores vej, men det er rart, at vi kan forberede os på, at vi skal spille på hjemmebane.

- Det havde været noget andet at skulle rejse til Schweiz og spille hos Young Boys, for så skulle vi have spillet på kunstgræs, og nu skal vi i stedet spille på vores egen gode græsbane, siger Svend Graversen.

Han afviser at forholde sig til, om favoritværdigheden er tippet midtjydernes vej, fordi holdet skal spille i vante rammer på MCH Arena.

- Vi tænker ikke på, hvem der er favorit. Vi tænker på, at vi skal vinde den her fodboldkamp. Det er det eneste, det går ud på, siger sportschefen.

Kampen skal spilles enten 15. eller 16. september.

Sejr sikrer gruppespil

Vinder midtjyderne, er holdet sikker på at deltage i et europæisk gruppespil af den ene eller anden karat.

En sejr over Young Boys vil give to afgørende playoffkampe - en ude og en hjemmekamp mod samme modstander - om en plads i Champions League-gruppespillet. Tabes playoffkampene, ryger holdet over i Europa Leagues gruppespil.

Taber FC Midtjylland til Young Boys, skal danmarksmestrene i stedet spille én afgørende playoffkamp om at komme i Europa Leagues gruppespil.