FCM er danske mestre: Sådan fejres gulddrengene tirsdag

FC Midtjylland blev mandag aften danske mestre i fodbold, da de slog AC Horsens 1-0 på hjemmebane. I dag fejres de i landsdelen.

Også inde i messecenteret blev spillerne hyldet af fansene. Det foregik i de haller, som for under en uge siden dannede rammer om fanzonen til VM i ishockey. Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Læs også FC Midtjylland vinder det danske mesterskab

På treårsdagen for FC Midtjyllands første danske mesterskab i fodbold, kunne ulvene mandag aften endnu en gang hæve pokalen og lade sig hylde som vinderne af Superligaen 2018.

Det var en 1-0 sejr over AC Horsens, der sikrede guldet, og titlen blev efterfølgende fejret både på og udenfor MCH Arena med de mange tusinde fans, der var mødt op for at se kampen. Men festen er slet ikke slut endnu. Tirsdag bliver gulddrengene hyldet både i Herning, Ikast og Holstebro. 

Der var udsolgt til kampen, og mange tusinde fans måtte derfor se kampen udenfor stadion på storskærm. Efterfølgende kom spiller ud og lod sig hylde udenfor MCH Arena også.  Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Festlighederne begynder i Herning klokken 16, hvor spillere og trænere ankommer til Torvet i bus. Herefter vil der være interviews og taler, blandt andet ved borgmester Lars Krarup. Der vil være gratis pølser til de første 3000 fans. 

Klokken 17.15 sætter spillerbussen kursen mod Holstebro, hvor der fra klokken 17.40 vil blive budt velkommen. Herefter vil der være hyldesttale ved Holstebros borgmester, HC Østerby, samt endnu en gang interviews med spillere og trænere på scenen. 

Sidste stop bliver Ikast. Klokken 18.15 kører spillerne fra Holstebro mod Ikast, nærmere bestemt IBF Arena. Klokken 20.00 går turen til Torvet i Ikast. Her vil de gå ud på rådhusets balkon for at lade sig hylde af de fremmødte fans. For tredje og sidste gang vil der være tale ved borgmesteren samt interviews med spillerne.

Spillerne løftede pokalen for første gang inde på MCH Arena. Det er anden gang i klubbens historie, at ulvene slutter øverst i tabellen.  Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST