FC Midtjylland-formand varsler snarlige forstærkninger

FC Midtjylland er efter DM-guldet klar til at bruge penge og forstærke truppen inden den kommende sæson.

Mandag blev FC Midtjylland dansk mester efter en sejr over AC Horsens og en hektisk slutspurt mod Brøndby i toppen af Alka Superligaen.

Guldet kom til Herning på trods af, at midtjyderne i vinterpausen solgte store profiler som Filip Novak, Rasmus Nissen og Alexander Sørloth. De salg kommer dog til at give FC Midtjylland forstærkninger inden næste sæson. Sådan lyder det fra klubbens bestyrelsesformand.

- Vi kommer til at bruge nogle af de skillinger. Vi har et par ting klar, som bliver offentliggjort de næste par dage, siger bestyrelsesformand Rasmus Ankersen.

Især den kommende sæsons kampe for en plads i Europa kræver nye spillere, der kan hæve niveauet i klubben.

- Vi skal forstærke fra toppen, når vi har så mange dygtige unge spillere på vej. Nu skal vi spille Champions League-kvalifikation, og der bliver mange kampe, lyder det fra formanden.

Klubbens træner indrømmer, at salget af centrale spillere pressede FC Midtjylland inden forårssæsonen.

- Jeg havde en fantastisk fornemmelse med det hold, som vi havde. Men jeg har også fuld forståelse for salgene og den strategi, der er på det punkt. Det, vi er allermest imponerede over, er, at vi sammen kan løfte det hold på trods af salgene, siger cheftræner Jess Thorup.

Han kan dermed se frem mod en sæson, hvor et forstærket FC Midtjylland skal prøve lykken i Europa.

- Gruppespillet er vores mål. Nu skal vi feste og holde ferie, og så skal vi gøre det godt i Superligaen og se, om vi kan komme langt i Europa, slutter Jess Thorup.

Det er FC Midtjyllands andet danske mesterskab. Klubben vandt første gang DM-titlen i 2015.

/ritzau/


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Sport.