FC Midtjylland er på vej med ny friskole

Fra sommeren 2019 vil fodboldklubben lave idrætsfriskolen Guldminen. Herfra skal fremtidens bedste fodbold- og håndboldspillere uddannes.

FC Midtjylland og ISI Idrætshøjskolen i Ikast lancerer i sommeren 2019 en ambitiøs og banebrydende idrætsfriskole fra 0. til 9. klasse. Sådan skriver fodboldklubben i en pressemeddelelse.

- Vi forsøger vedvarende at sætte nye standarder for vores talentudvikling, og vi gør det med sigte på at blive de bedste i Norden. Guldminen er et af de allervigtigste strategiske projekter i vores klub, siger Rasmus Ankersen, bestyrelsesformand i FC Midtjylland, og han tilføjer, at det ikke kun handler om at udvikle fodboldspillere.

quoteVi forsøger vedvarende at sætte nye standarder for vores talentudvikling, og vi gør det med sigte på at blive de bedste i Norden. Guldminen er et af de allervigtigste strategiske projekter i vores klub

Rasmus Ankersen, Bestyrelsesformand, FC Midtjylland

I forvejen rummer ISI en idrætsefterskole, en idrætshøjskole samt kursusaktiviteter, og nu bliver en idrætsfriskole altså føjet til porteføljen.

Vil uddanne hele mennesker

Den nye idrætsfriskole bliver forankret i ISI’s værdigrundlag og store erfaring med udvikling af det hele menneske gennem idrætten.

- Initiativrige mennesker, som gør en forskel i samfundet, har et lige så stort fokus i vores arbejde. Selvfølgelig er vi stolte af, at vi for eksempel har udviklet landsholdsanfører Simon Kjær på vores akademi, men vi er lige så stolte af at se andre af vores akademidrenge bliver advokater, læger, økonomer, eller hvad de nu vælger, hvis det ikke ender med en professionel fodboldkarriere, siger Rasmus Ankersen.

Skolen tager afsæt i, at alle børn er forskellige, og at alle børn kan lære alt via høj faglighed, positivt læringssyn og dialogbaseret feedback. Målsætningen er, at 240 elever nyder godt af det i skoleåret 2022/23, men i det første skoleår fra sommeren 2019 indledes der med 0. til 3. klasse.

quoteVi ønsker at uddanne fodboldspillere og mennesker på højeste niveau, og i forvejen har vi akademiet i Ikast samt Herning Elite – nu tager vi næste skridt

Claus Steinlein, Direktør, FC Midtjylland

- Vi ønsker at uddanne fodboldspillere og mennesker på højeste niveau, og i forvejen har vi akademiet i Ikast samt Herning Elite – nu tager vi næste skridt, siger FC Midtjyllands administrerende direktør Claus Steinlein og tilføjer optimistisk, at målet er at udvikle verdens bedste fodbold- og håndboldspiller.

Pædagogik i verdensklasse

FCM-direktøren er sikker på, at klubben i samarbejde med ISI og leder Svend Erik Schmidt skaber unikke rammer for læring, og sidstnævnte, som er en af landets største kapaciteter, når det handler om læringsstile, glæder sig til at stå i spidsen for projektet.

- Det har længe været kendt, at børn lærer på forskellige måder, men vi savner generelt manpower til at løfte opgaven. Her står vi med en enestående mulighed for at praktisere pædagogik i verdensklasse og accelerere det enkelte barns læring, og jeg glæder mig fantastisk meget til at være en del af det, siger Svend Erik Schmidt, som ser frem til at skabe et dreamteam af lærere omkring børnene.

 

Jagten på verdens bedste fodbold- og håndboldspillere starter i 0.klasse. Det mener FCM i hvert fald, der nu udvider sin talentudvikling.