Familiefaren Michael fik blackout efter kun fire øl

55-årige Michael Nyborg fik blackout, og han er ikke i tvivl om, at nogen har puttet noget i hans drink.

Michael Nyborg fik blackout efter kun fire øl. Han tog imod slatter fra fremmede og føler sig overbevist om, han er blevet udsat for drugging.
Michael Nyborg fik blackout efter kun fire øl. Han tog imod slatter fra fremmede og føler sig overbevist om, han er blevet udsat for drugging.
Foto: Marlene Eyde, TV MIDTVEST
Opdatering

  • Artiklen er opdateret med en oplysning fra vagtleder for Ikast Musiklivs samaritter.

55-årige Michael Nyborg var fredag klar til at høre Malte Ebert fyre den af til musikfestivalen Ikast Musikliv.

Men familiefaren fra Ikast kan stort set ikke huske den tidlige aftenkoncert, for han fik blackout, selvom han kun havde drukket fire øl.

- Jeg kan huske den første halve time af koncerten, og derefter er jeg fuldstændig blank, siger salgschefen fra Ikast.

Familiefaren er sikker på, at nogen har puttet stoffer i hans drikkevarer.

- Det må der jo have været, for fire øl gør jo ikke, at jeg går totalt i blackout.

- Jeg har mange gange været fuld, også rigtig fuld. Men jeg har altid vidst, hvor jeg var henne. Her var jeg helt væk, siger Michael Nyborg.

Han føler sig efterhånden sikker på, at han er blevet udsat for drugging – altså er blevet forgiftet.

Hvad tænker du om, at det sker?

- Det er forfærdeligt. Jeg har en datter. Hun vejer det halve af mig. Kan du ikke se, hvis hun havde fået samme omgang, som jeg fik? Det er ikke sikkert, hun havde været her i dag, siger Michael Nyborg.

Festival: Ked af, hvis det er sket

Festivalgæsten understreger, at han ikke bebrejder festivalen. For han mener ikke, det er deres skyld. 

Festivalen selv kan hverken bekræfte eller afkræfte, at nogen er blevet drugged fredag aften.

Arrangørerne fortæller, at samaritterne fredag fik et par henvendelser om gæster, der mistænkes for at være blevet drugged. Festivalen ved ikke med sikkerhed, om det er det, der er sket.

Arrangørerne er dog generelt opmærksomme på, at den slags kan forekomme.

- Vi har opmærksomhed om det i vores barer. Der er ikke nogen, der har oplevet noget omkring det, andet end at vi ved, det er en problemstilling i nattelivet generelt.

- Vi har kunnet konstatere, at der er nogle, der har haft nogle mærkelige oplevelser, men jeg er selvfølgelig ked af, hvis det er det (drugging red.), der er foregået, siger formanden for Ikast Musikliv, Stephan Olesen.

TV MIDTVEST har efterfølgende været i kontakt med vagtleder for samaritterne på Ikast Musik, Kenneth Lavrs. Han fortæller, at samaritterne fredag havde besøg af én ung, som ikke vidste, hvad der var kommet i glasset, og som derfor var under mistanke for at være blevet drugget, fortæller Kenneth Lavrsen.

Benene ville ikke

Michael Nyborg gik fredag klokken 19.15 på toilet på festivalen, fordi han havde det skidt. Han kunne ikke selv komme op fra toilettet. Benene ville simpelthen ikke.

- Jeg har lige talt med ham, der hjalp mig op derfra. Han har sagt, han aldrig har set mig sådan før. Jeg var helt væk, også i øjnene, siger Michael  Nyborg lørdag, da TV MIDTVEST besøger ham.

Hans hustru, pædagog Malene Nyborg, bakker op om den udmelding. Og det kan Michael Nyborg godt forstå.

Når han dagen derpå ser sig selv på en video, hans hustru har optaget fra koncerten, lægger Michael Nyborg mærke til sine øjne. De er slukkede, mener han.

Omkring klokken 19.30 fredag sagde han da også til sin hustru, at han gerne ville hjem. Malene Nyborg er ikke i tvivl om, at manden har fået uønskede stoffer i sine drikkevarer.

- Jeg har set ham beruset før, men ikke på den måde. Altså, jeg kørte hjem med ham klokken 19.45, siger hun.

Da Malene Nyborg havde afleveret sin mand derhjemme, var hun i tvivl om, om hun burde blive ved ham. Men hun havde lovet deres børn at komme tilbage på festivalpladsen. 

Så snart hun vendte tilbage til festivalen, kontaktede hun samaritterne.

Malene og Michael Nyborg var som så mange gange før til musikfestival fredag aften. Men han fik blackout og blev nødt til at blive kørt tidligt hjem. Begge vurderer, han blev udsat for drugging.
Malene og Michael Nyborg var som så mange gange før til musikfestival fredag aften. Men han fik blackout og blev nødt til at blive kørt tidligt hjem. Begge vurderer, han blev udsat for drugging.
Foto: Marlene Eyde, TV MIDTVEST

Ifølge Malene Nyborg blev hun opfordret til at holde øje med sin mand. Han skulle drikke vand, så eventuelle stoffer kunne komme ud af kroppen, genfortæller hustruen. Derfor tjekkede hun til ham igen klokken 21.

Dagen efter vågnede Michael Nyborg klokken 7.

- Der kan jeg ikke huske det sidste fra i går, fortæller Michael Nyborg.

Tog imod drikke fra fremmede

Michael Nyborg ringede derfor til lægevagten lørdag. 

Både Michael og Malene Nyborg har en mistanke om, hvornår han kan have fået stoffer i sin drink. De tror, det skete, da de sad i teltet, inden de gik ud på plænen for at høre Malte Ebert.

Familiefaren sagde nemlig ja til at få de sidste sjatter fra nogle kander. Det var nogle unge mennesker, han ikke kendte, som tilbød det. Og Michael Nyborg har også ladet sin drink stå uden opsyn.

Du tog selv imod drikkevarer fra nogen, du ikke kendte. Hvad tænker du om det?

- Det skal man ikke gøre. Men jeg forestillede mig ikke, det ville ske i lille Ikast.

Tager du også imod en kande, hvis der er nogen, der spørger i aften?

- Nej, ikke lige i aften. Jo, hvis det er en af de mine rigtig gode venner. Ellers ikke, nej, siger Michael Nyborg.