Fakta: Modekøbmænd fra Brande sælger stangtøj for milliarder

Modegiganten Bestseller har blandt andet mærkerne Only, Vila, Jack & Jones, Name It og Selected.

Bestseller er Danmarks største modekoncern og har torsdag fremlagt regnskab for regnskabsåret 2015/2016. Det viser et overskud på to milliarder kroner.

Læs fakta om den danske tøjkoncern, der sælger tøj i hele verden:

* Bestseller er grundlagt i 1975 af Merete Bech Povlsen og Troels Holch Povlsen. Ægteparret startede med en enkelt tøjbutik i Ringkøbing.

* Modegiganten er i dag fortsat ejet af familien Holch Povlsen. Grundlæggernes søn, Anders Holch Povlsen, er selskabets administrerende direktør.

* Modekoncernen har 20 forskellige tøjmærker - herunder Only, Vila, Jack & Jones, Name It og Selected - og klæder mænd, kvinder, børn og teenagere på over hele verden. 

* Bestseller har omkring 3000 kædebutikker. Koncernens tøj kan derudover købes i omkring 15.000 butikker i Europa, Mellemøsten Nord- og Sydamerika, Canada og Indien.

* Den danske tøjgigant har også haft succes med at etablere sig i Kina. I dag har Bestseller mere end 6800 butikker i Kina, som hører under et selvstændigt selskab, Bestseller Fashion Group China. 

* Tøjeventyret har gjort familien Holch Povlsen til en af Danmarks rigeste. 

* Familien er kendt for at holde sig ude af rampelyset, men navnet Holch Povlsen finder dog alligevel ofte vej til mediernes spalter. 

* For eksempel har det fået en del omtale, at Anders Holch Povlsen de senere år har opkøbt flere godser i Skotland og nu skulle være en af landets største private jordbesiddere.

Kilder: Bestseller, BT, Berlingske, Børsen

/ritzau/


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Erhverv.