Fængsel sender halvdelen af betjentene hjem efter smitteudbrud

Fængslet i Nørre Snede har sendt 29 fængselsbetjente hjem og isoleret fire indsatte efter et udbrud af corona.

Nørre Snede Fængsel er ramt af corona. I alt er seks medarbejdere og en indsat smittede.

Derfor er 29 ud af cirka 65 af fængselsbetjente sendt hjem til test, mens fire indsatte er blevet isolerede. De har alle været i nærkontakt med de smittede.

- Det er ud fra et forsigtighedsprincip, at vi har sendt så mange hjem. Nogle af dem var lige på kanten til at være nærkontakter, men vi vil være helt sikre, siger fængselsinspektør Carl Johan Bjørnsholm.

I løbet af weekenden fik alle 180 indsatte og resten fængselsbetjente tilbudt at blive testet i fængslet.

- Lørdag havde vi den helt store tur, hvor vi fik testet personalet. Søndag kom der så to testvogne, så de indsatte også kunne blive testet. Det valgte de alle sammen at blive, siger fængselsinspektøren.

Fængslet har både en åben og en lukket afdeling samt en arrest. Den indsatte, der er smittet, hører til i den åbne afdeling, mens de smittede medarbejdere primært holder til i den lukkede afdeling.

- Umiddelbart er der ikke noget, der tyder på, at der er sket smitte mellem den indsatte og medarbejderne. Vi er ved at opspore, hvordan den indsatte har fået det. Det kan måske være fra et besøg, men vi ved ikke noget endnu, siger Carl Johan Bjørnsholm.

Flere værnemidler tages i brug

Tidligere har der været helt lukket ned for besøg i fængslet, men nu har de indsatte igen mulighed for at få besøg. De kan dog kun vælge tre besøgspersoner hver, som er blevet noteret på en liste.

Og den ordning laver smitteudbruddet i første omgang ikke om på.

- Det ændrer ikke ret meget på dagligdagen for vores indsatte, siger fængselsinspektøren.

For de ansatte har udbruddet haft en større påvirkning på hverdagen. Med næsten halvdelen af fængselsbetjentene sendt hjem har det krævet mange ændringer i vagtplanen, fortæller Carl Johan Bjørnsholm.

Derudover er der blevet skruet op for brugen af værnemidler.

- Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger og har hele tiden brugt mundbind, når vi var i tæt afstand i mere en 15 minutter. Men i de næste 14 dage vil personalet gå med mundbind i mere udstrakt grad, siger fængselsinspektøren.

Fem ud af de 29 medarbejdere, der blev sendt hjem, er igen vendt tilbage til deres arbejde efter negative testresultater. 


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Samfund.