Fælleslisten stiller op - uden Preben Christensen

Det har været uvist, om Fælleslisten kunne stille et hold til kommunalvalget. Men det kan de – dog uden partiets frontfigur, Preben Christensen i spidsen.

Efter en turbulent tid kunne Fælleslistens stifter, Preben Christensen, mandag præsentere partiets nye hold til kommunalvalget i Ikast-Brande Kommune.
Preben Christen annoncerede for længe siden, at han ikke ville genopstille, men for en måned siden forlod flere kandidater partiet, og derfor har der været en del spekulationer om, hvorvidt Preben Christensen mon havde skiftet mening eller ej.
Men på et pressemøde på Hotel Dalgas i Brande, meldte den tidligere partiformand helt klart ud, at han ikke stiller op for partiet.
I stedet kommer han til at fungere som partiets kampagneleder og vil desuden træde ind i partiets bestyrelse.

quoteJeg skal være kampagneleder, og jeg er helt tryg ved at overlade Fælleslisten til de nye kandidater. Det er et stærkt hold, vi har fået sat sammen

Preben Christensen, viceborgmester, Ikast-Brande Kommune

- Jeg skal være kampagneleder, og jeg er helt tryg ved at overlade Fælleslisten til de nye kandidater. Det er et stærkt hold, vi har fået sat sammen, sagde Preben Christensen, viceborgmester i Ikast-Brande Kommune til Vejle Amts Folkeblad.

Otte kandidater klar til valg

I slutningen af august meldte fem af partiets kandidater ud, at de ikke ville stille op for partiet til kommunalvalget til november. De kandidater, der meldte sig ud, var spidskandidaten Erik René Pedersen, Carl Jensen, Helle Mathiasen, Gry Månsson og deres yngste kandidat, Jeppe Schjermer. Derudover trak partiets formand, Kim Schjermer, sig også.
Partiet stod på det tidspunkt kun med én kandidat, og derfor har der været mange spekulationer om, hvorvidt Fælleslisten overhovedet ville stille op igen.
Men efter dagens pressemøde ser Fælleslistens kandidatliste således ud:

Nuværende byrådsmedlemmer: Hanne Pedersen, løsgænger Morten Bak og Henrik Kraglund.

Nye kandidater: Henning Berg, Thomas Vester Madsbjerg, Lasse Haahr, Lotte Stoltenborg og Henrik Christensen.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Politik.