Fælleslisten går markant tilbage: Her er resultatet fra Ikast-Brande

Nu skal parterne forhandle om borgmesterposten.

Fælleslisten i Ikast-Brande har haft en turbulent tid, hvor flere kandidater valgte at forlade partiet. Samtidigt havde listens stifter og store stemmesluger Preben Christensen annonceret, at han ikke ville stille op til et nyt valg.

Her til aften er Fælleslisten så gået tre mandater tilbage, så de ender på to.

- Vi havde håbet på tre, for vi har været ude i noget turbulens, og jeg stillede ikke op. Så tre havde vi regnet med, og så får vi to, og det er vi selvfølgelig skuffede over, siger Preben Christensen.

Preben Christensen selv plejer at få omkring 3000 personlige stemmer. De stemmer er der altså ikke andre fra partiet der har samlet op, efter at stifteren har valgt at trække sig tilbage.

- Det er situationen, og det er vælgerne, der har talt, og det tager vi til efterretning. Jeg synes, vi har et fantastisk stærkt hold, men vi har ikke formået at samle dem op, som der plejer at stemme på mig, fortæller han og tilføjer:

- Vi knokler videre. Vi opgiver ikke, og så må vi se, hvordan det går.

Du kan se de første reaktioner fra Ikast-Brande her.

Spørgsmålet om borgmesterposten

Et af de helt store spørgsmål i Ikast-Brande er selvfølgelig også, hvem der tager borgmesterposten efter Carsten Kissmeyer.

En af dem der drømmer om pladsen er Ib Lauritsen fra Venstre, der går 0,2 procent tilbage.

- Jeg tænker, at vi havde et ekstremt godt valg sidste gang, og jeg har selvfølgelig frygtet, at vi ikke kunne holde skansen, siger han om resultatet.

For at Ib Lauritsen kan kalde sig borgmester, så skal han skaffe 12 mandater. På nuværende tidspunkt har partiet ni, og det har på forhånd lavet en alliance med Dansk Folkeparti, der har tre mandater. Det betyder dog ikke, at Ib Lauritsen er klar til at kalde sig for borgmester.

- Jeg kan tælle til 12 på mange måder, og det jeg har ni mandater gør, at jeg rigtigt godt kan tælle til 12. Men nu tager vi den lige stille og roligt og får lavet en konstituering, siger han.

Forhandlinger er på nuværende tidspunkt i fuld gang. 

liveblog

Ikast-Brande