Elever vinder sølv for app om madspild

Fem elever fra Hestlund Efterskole ved Bording har fået en sølvmedalje i innovationskonkurrencen Next Level, for at have udviklet en app, der hjælper til at undgå madspil.

Elevernes app vandt foran næsten 300 andre indsendte forslag.

Tanken er, at der skal være en QR-kode på den bon man får i supermarkedet, som man scanner med sin smartphone. Herefter vil ens telefon gemme alle oplysninger om indkøbene, blandt andet udløbsdatoen for maden.

Næste gang man er i supermarkedet kan man så på sin telefon se, hvad man i forvejen har hjemme i køleskabet, hvornår maden er for gammel, og den vil vise en opskrift på, hvad man kan bruge tingene til, samt hvad man yderligere skal købe.

350.000 tons mad går til spilde

- Der er 350.000 tons mad der går til spilde om året. Det fejler ikke noget andet end, at det har ligget for længe i køleskabet. Det tror vi, at vores app kan lave om på, siger Andreas Dahl Jakobsen fra Hestlund Efterskole.

- Det ville være så fantastisk at formindske madspild i verden. Vi har ikke ressourcer nok, så udviklingen af app'en handler både om penge, velfærd og ressourcer, fortæller Mette Winther.

De tre andre elever på holdet var Jonatan Engslund, Henrik Jeppesen og Michelle Larsen. Sølvmedaljen gav en check på 3.000 kroner.

Next Level er arrangeret af Young Enterise og Fonden for Entreprenørskab.