Efterskoleliv: - Jeg havde aldrig troet, jeg kunne bo så tæt med nogen

Flere og flere unge vil på efterskole, og tanken om at bo helt tæt sammen i et helt år, skræmmer ikke – tværtimod.

Louise Petri går på Midtjysk Efterskole i Ejstrupholm. Hun er glad for det – nu. Inden hun begyndte der, gjorde hun sig nemlig store overvejelser om, om hun overhovedet kunne vænne sig til det tætte, sociale liv med en værelseskammerat.

quoteI starten er det meget mærkeligt at skulle bo så tæt, for man har været vant til at have sine egne regler og sin egen orden.

Louise Petri, elev, Midtjysk Efterskole, Ejstrupholm

- I starten er det meget mærkeligt at skulle bo så tæt, for man har været vant til at have sine egne regler og sin egen orden. Så i starten tænker man, kan jeg virkelig det her i et helt år, siger Louise Petri, der er 10. klasses-elev på Midtjysk Efterskole, Ejstrupholm.

De to piger sover hoved mod hoved, deler et meget lille værelse, og pladsen er generel trang. Så der skulle en del tilvænning og ikke mindst kompromiser til, men nu går det strålende på det lille kammer.

- Jeg synes faktisk, vi har fået det til at fungere rigtig godt. Vi er meget forskellige, men jeg synes, vi er gode til at respektere hinanden på hver vores måde, og ligesom få det til at fungere. Så jeg synes, det er blevet rigtig godt. Når man først kommer ind i det, så er det bare mega hyggeligt. Det er virkelig, virkelig fedt, siger hun.

Her kan du se hele udsendelsen, fra da vores "Rullende Redaktion" besøgte Midtjysk Efterskole.

Grunden til, at Louise Petri ret hurtigt blev glad for at have en værelseskammerat, er, at det har lært hende en hel masse om sig selv.

- Man lærer helt sikkert noget af det. I starten var jeg lidt i tvivl om, om jeg kunne holde ud at skulle dele et værelse hele tiden, fordi man aldrig har sit eget. Men jeg synes helt sikkert, man lærer noget – også om sig selv, og hvad man kan og ikke kan, siger Louise Petri.

Der bliver i den grad hygget på pigeværelset, men efterskolen har også regler. Eleverne skal ramme hovedpuden klokken 22.30 hver aften.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Uddannelse.