Efterskoleelever spiller fodbold med afviste asylansøgere

Eleverne fra Hestlund Efterskole ved Bording inviterede torsdag eftermiddag beboerne fra Kærshovedgård til fodboldkamp

Meget er sagt og skrevet i medierne om de afviste asylansøgere, der lever på tålt ophold i det gamle fængsel Kærshovedgård ved Ikast.

Men efterskoleeleverne fra Hestlund Efterskole, der ligger lige i nærheden, besluttede sig torsdag eftermiddag for at forsøge at nedbryde nogle af fordommene, og inviterede beboerne fra centret til en omgang venskabelig fodbold.

- Vi er i gang med at lave årets musical her på efterskolen, hvor det blandt andet handler om en flygtning, som kommer langvejs fra, og som vi følger gennem hele hans rejse til Danmark, fortæller Anette Bonde, der er lærer på Hestlund Efterskole:

- Vi hører jo en masse om Kærshovedgård i medierne. Men vi er nogle stykker, som kender rigtig mange derudefra - blandt andet fra kirken - og så kunne vi godt tænke os at lave en venskabskamp, hvor eleverne kunne møde nogle af dem fra Kærshovedgård, så de kan se, at de ikke behøver at være bange for dem.

Fodbold kan spilles på tværs af sprogbarrierer

Målet med fodboldkampen var blandt andet, at eleverne skulle opdage, hvordan man sagtens kan hygge sig med hinanden, selvom man kommer fra to forskellige kulturer.

- Vi håber, at de lærer, at man sagtens kan spille fodbold og hygge sig sammen på trods af sprogbarrierer og landegrænser. Vi vil også gerne have, at dem ude fra Kærshovedgård oplever, at de bliver mødt af nogle, som gerne vil hygge sig med dem, så de ikke altid føler, at de er nogle slemme nogle, siger Anette Bonde.

Og det, at man sagtens kan forene sig om foldbold, selvom man er født og opvokset i to vidt forskellige lande, kunne eleverne sagtens få øje på,

- I opvarmningen, der tænker man selvfølgelig lidt over det. Der kigger man på dem og tænker, at det er sjovt og mærkeligt, at de kommer fra Syrien. Men når man står på banen, så er det fodbold det handler om, og det er lige meget, hvordan man ser ud, siger Daniel Ramsing Orehøj, der er elev på Hestlund Efterskole.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Samfund.