Efterskoleelever satte ild til en myretue med toiletpapir

De indblandede efterskoleelever kan se frem til en bøde på 750 kroner for forsøget på at brænde myretuen af.

Eleverne var på udflugt i et skovområde omkring Gludsted.
Eleverne var på udflugt i et skovområde omkring Gludsted.
Foto: Jesper Kristensen

En flok efterskoleelever var tæt på at komme galt afsted, da de på en udflugt til Gludsted onsdag eftermiddag forsøgte at brænde en myretue af ved til tænde ild til toiletpapir og smide det på myretuen.

- Det blev set af en person, som anmeldte det, og vi nåede derfor hurtigt frem og fik slukket de flammer, der var i myretuen, fortæller indsatsleder ved Brand & Redning MidtVest Leon Østergaard Nielsen.

Indsatslederen oplyser, at ingen af efterskoleeleverne kom til skade ved brandstiftelsen, men det kunne hurtigt være gået galt, hvis ikke anmelderen havde været på pletten.

- Det er højsæson for naturbrande. Myretuen lå lige op ad en masse tørt græs, og det brænder virkelig godt. Det var heldigvis kun de få flammer og røg, vi skulle slukke, siger Leon Østergaard Nielsen.

Bøder på vej til brandstifterne

Det var fire drenge, som forsøgte at sætte ild til myretuen, og de kan se frem til en sigtelse for overtrædelse af beredskabsloven. Det betyder også, at de alle sammen får en bøde på 750 kroner for at have forsøgt at sætte ild til myretuen.

De fire elever var på udflugt med en større gruppe fra deres efterskole. Resten af gruppen befandt sig et kort stykke fra myretuen sammen med en lærer.

Politiet har i samarbejde med læreren taget kontakt til de fire elevers forældre.