Efter vandkampagne: Stor kritik af Aqua D’Or

Vandflaskeproducenten Aqua D’Or, der ligger ved Brande, er kommet i modvind efter en kampagne, der skal få børn til at drikke mere flaskevand.

Drik mere vand på flaske – sådan lyder opfordringen fra Aqua D’or. Vandflaskeproducenten, der har hjemme i Fasterholt nord for Brande, kører lige nu kampagnen, der skal få skolebørn til at drikke mere flaskevand.

Men den midtjyske virksomhed er nu kommet i massiv modvind på grund af kampagnen. Det skriver DR Midt & Vest.

- Det er jo aldrig rart, når nogen er imod det, man laver. I bund og grund serverer vi et produkt, der er rigtig sundt, siger salgsdirektør i Aqua D’Or Frederik Meyer til DR Midt & Vest.

Aqua D’Or leverer som et forsøg drikkevand på plastikflasker til elever på Skælskør Skole og planlægger at markedsføre flaskevands-konceptet som "et supplement" til skolemælk og vand fra hanen. Men ideen har altså skabt røre. Modstandere af kampagnen har lavet en underskriftindsamling på Facebook-siden "Stop Skolevand - NU". Det skriver DR Sjælland.

quoteDet er jo aldrig rart, når nogen er imod det, man laver. 

Frederik Meyer, salgsdirektør, Aqua D’Or

Indtil videre har 4.200 skrevet under. Kritikken går især på, at flaskevand er en dyr og unødvendig løsning, fordi det danske vandværksvand er noget af verdens bedste, og fordi plastikflasker og transport belaster miljøet.

Kakaomælk på engangsflaske

Over for DR Midt & Vest understreger salgsdirektøren, at 50 procent af vandflasken er lavet af genbrugsplast, og at ni ud af ti flasker kommer retur. Derudover belaster transport af vand ikke miljøet mere end mælk, og kakaomælk, som nogle børn drikker,  er på engangsflasker. 

- Det vil sige, at kakaoflasken ender i skraldespanden bagefter. Det er der ikke så mange, der har gjort kritik imod, men en flaskevand, som jo kun er godt at drikke for børnene, det er der pludselig en masse kritik på. Det kan selvfølgelig godt overraske os, siger Frederik Meyer.     

Aqua D’Or planlægger at brede konceptet med flaskevand ud i hele landet i løbet af et år.


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Samfund.